På Djurgården, nära Skansen, Gröna Lund och Vasamuseet ligger Pop House Hotell och ABBA-museet. Ovanpå museet för vår svenska supergrupp finns hotellet med sina 49 rum, vissa med teman som Kristina från Duvemåla och Mamma Mia! The Party Room, andra klassiskt stilrena hotellrum.

Här bor vi nära natur (promenad- och joggingstråken på Djurgården är många) och vatten (ta båten över till exempelvis Skeppsholmen och Slussen), och vi befinner oss centralt. Det tar bara en kvart med spårvagnen som stannar precis utanför att ta sig till Centralen och Sergels Torg.

Vi checkar in i en av sviterna, med utsikt mot Hasselbacken, och får en enorm terass. Hit vill man lätt återvända en varm sommardag för att se turistmyllret utanför. Eller kanske redan till QX Gaygala i februari, då Cirkus bokstavligen ligger rakt över gatan… Sviten är i övrigt snygg, stilren och rymlig. Vi plussar även det stora badkaret, och sängen som är perfekt i mjukhet.     

Men det är Pop House Food & Bar som är den stora hiten. Om vi först hyllar den fantastiska servisen, uppmärksam och kunnig med glimten i ögat, så vill vi lägga all our love på menyn. Förrätterna är yummy! Jordärtskockssoppan med friterad fetaostpinne är himmel för gommen, och den kallrökta laxen med forellrom, västerbotten och senapsdressing smälter i munnen.

Det gör även torskryggen med fänkål, persiljerot och smulad kavring. Godaste fiskrätten vi ätit på år och dar! Sällskapet vill ha sin grillade biff ”well done”, vilket ofta resulterar i en torr köttskiva, men här grillas den till perfektion med saftighet i behåll. Chorizoemulsionen ovanpå är en välsmakande salt bonus till köttet.
Vi är mäkta imponerade och skulle lätt ta vägen ut till Djurgården enbart för att besöka restaurangen.

Matsalen är varm i färgerna och bakgrundsmusiken är överraskande nog inte ABBA. Under fredagarna är det liveuppträdanden i baren under temat Pop House Live.

 

Dagen efter använder vi det lilla men funktionella gymmet med fria vikter och ett par konditionsmaskiner. Därefter hugger vi in på en finfin frukostbuffé med extra mycket skivad frukt, fräscht och gott. Här finns till och med små efterrättsmousser framdukade. 

Pophouse Hotel är med andra ord ett modernt och snyggt hotell med karaktär och charm, och en meny som får en att utbrista Mamma Mia!
Vill jag återvända?
I Do, I Do, I Do, I Do, I Do.