Scandic Rubinen har ett perfekt läge mitt på Avenyn. Jag överraskas av en livlig reception, till skillnad från många andra hotell. Den lever tack vare att hotellets restaurang Ruby ligger precis bredvid. Det är go loungestämning med lyxig och snygg interiör klädd i sammet.

Vi checkar in och får ett rum på högsta våningen. Rummet har fönster mot Avenyn, vilket gör att vi har en vacker vy över Göteborg. Att bo högst upp har dessutom andra fördelar, typ en terrass i direkt anslutning till vårt rum.

Vi dricker varsin öl på terrassen som faktiskt smakar bättre av att se 60 000 personer springa en halvamara nedanför oss. Vi har lyckats tajma in att vara i Göteborg samtidigt som det är Göteborgsvarvet. Staden kokar.

”Wow! Alltså wow! Maten var verkligen toppklass”

Vi rör oss ner mot restaurangen och får ett bord på uteserveringen. Sotad Lax och Lamm med Tabbouleh fångar vårt intresse. Wow! Alltså wow! Maten var verkligen toppklass. Rätterna på menyn kostar mellan 109-299kr. Jag kommer garanterat gå dit och käka igen även om jag inte skulle bo på hotellet. Men vi jobbar oss igenom middagen ganska snabbt, för hur god den än är, finns det något annat som lockar. Takbaren.

Hotellets takbar är placerad på högsta våningen och består av en liten men väldigt härlig bar och ett mindre utrymme för att sitta inomhus. Med tanke på att det är 20 grader ute och stekande vårsol är det bara ett fåtal personer som sitter inne. De flesta håller självklart till ute på takterrassen. Det är perfekt stimmigt och folk sitter på bänkar, står lutade mot balkongräcken eller hänger vid ståbord.

”Folk har svirat om från träningstrikåer till linnekavaj och klänning”

Folk har svirat om från träningstrikåer till linnekavaj och klänning. De har gjort sin nytta för dagen, nu är det dags för nöje. Vi beställer varsin Aperol Spritz 170 kr/6 cl, lite dyrt, men vägs upp av en mycket trevlig och snygg bartender och tar oss ut på terrassen som tillhör baren. Takbaren går också att hyra om man vill ha ett event eller varför inte en födelsedag?

Jag och mitt sällskap slurpar i oss två drinkar var och rör oss vidare. Vi är i Göteborg för att gå på konsert på Scandinavium. Knappa 10 minuter tar det för oss att gå till arenan vilket gör Scandic Rubinen till ett självklart framtida val om vi ska gå på andra konserter.

Dagen efter tar vi oss ner till frukostbuffén som har allt man kan önska sig. Frukt, grönt, varmt, kallt. I vårt fall är salt och fett överrepresenterat på våra tallrikar med tanke på gårdagen. En pannkaka, eller tre, slinker självklart ner också.

Definitionen av ”klassiker” för ett hotell kan variera. Det skulle kunna betyda mediokert och trött, men likaväl hög klass och god rutin.
I det här fallet är definitionen utan tvekan det sistnämnda.