Hagastaden är en av Stockholms snabbast växande stadsdelar. Här finns nya Blique by Nobis med 249 rum, två restauranger, tre barer, innergård och, om man ska tro tidningen Forbes, en av världens 10 bästa nya takbarer.

Interiören är industriell och avskalad men samtidigt mysigt modern. Vi checkar in i vårt dubbelrum och visst, rummet känns nästan lite japanskt spartanskt. Inget lulllull liksom. Men jäklar vilka sköna sängar. Bästa sängarna vi sovit i på bra länge!

På bottenvåningen, vid en utegård ligger Boketto, som är restaurang och frukostmatsal. Menyn är europeisk/asiatisk, och ser smarrig ut. Men vi väljer att fokusera på Blique by Nobis takbar/restaurang Arc som ligger på 11:e våningen och har en magisk utsikt över Stockholm. Baren ute på taket serverar öl, AperolSpritz, vin och enklare drycker. Perfekt för en aw. Restaurangen serverar ”EuroAsian”, vilket betyder fisk & skaldjur från Skandinavien korsat med koreanska smaker.

Smårättsmenyn är helt inriktad på havet bortsett från en vegetarisk grillad vit sparris med chillimajonäs och alger. Mums sa mitt sparrisskeptiska sällskap. Jag tar de halstrade havskräftstjärtarna med ramslöksmajonnäs och det är full pott smakmässigt. Att däremot ta 185 kr för fyra små kräftsstjärtar är i saftigaste laget. Man kan även sätta samman alla smårätter i en Scandinavian Seafood Tasting för 775 kr per person, men då hoppas vi att portionerna är större än nämnd kräftanrättning…

Till varmrätt tar vi in Eat Korean, en mindre buffé där man sätter ihop sina egna smaker av koreansksmakande ingredienser som kimchi, picklad och friterad lök, sallad, såser, ris och tre olika sorters kött: Spicy chicken stew, Pepper fried ribeye och Pork Belly teriyaki style. Så. Jäkla. Gott.
425 kr per person kan låta mycket men det är mat i massor och SÅ värt vartenda öre. Efterrätten är för dagen vaniljglass med jordgubbar. Tyvärr samma sak där som med förrätten, en liten kula med en(!) jordgubbe som delats i fyra bitar är magert. Synd när alltifrån servis och dukning till utsikt och varmrätt är så magiskt bra.

Dagen efter väntar frukostbuffén och den är precis vad vi hoppats på: Lyxig, välsorterad och underbart god! Allt det ”vanliga” finns, plus kul inslag som egen ramen och lax, plus ett stort lyxigt urval av färska juicer och smoothies som slår det mesta. Bara det stenugnsbakade brödet får mig att vilja återvända hit varje morgon.
Full pott här med. 
Så, bitvis excellent och helt klart värt ett besök.