Ett stenkast ifrån Göteborg Centralstation ligger Radisson Blu. Hotellet där legendarer som Madonna, George Bush, Dolly Parton och Rolling Stones har spenderat sin vistelse i den ökända Kungasviten.
Jag och mitt sällskap checkar in i en Corner svit, stort som en lägenhet med ljus och skandinavisk inredning. Och ett badkar i sovrummet. Hotellet har under de tre senaste åren genomgått en övergripande renovering och hade nyöppning 11 april i år. Allt är med andra ord i toppskick.

Jag provar badkaret i sovrummet. Det är något tokigt, men också lyxigt över att bada i ett ”vanligt rum”. Jag gillar det. Efter badet beger vi oss till restaurangen Noot. Den öppnade också i april, inte långt efter hotellets renovering var klar. Noot är fristående från hotellet men ligger i samma byggnad.
Jättelokalt, enkelt och nordiskt är deras filosofi och det har visat sig ge resultat, toppenservice och supergod mat. De erbjuder varmrätter från 160 kr till 245 kr, alltså en väldigt rimlig summa för förstaklassig mat.

Mitt tips är att ni tar någon av deras menypaket. Vi tog 3-rättersmeny för ynka 400 kr. Sparris som förrätt, lokal biff med friterad färskpotatis som varmrätt och hallonglass till efterrätt. Galet prisvärt! Eftersom Noot satsar helhjärtat på lokalt och säsongsbaserat varierar menyn ofta, vilket är ett fräscht inslag.
Vi går upp till rummet och somnar gott i den stora dubbelsängen. Det kan vara så att kuddarna går till historien som de skönaste jag sovit på.

Vi äter oss mätta och belåtna på frukosten som har stort och varierat utbud. ”Hur mycket bättre kan det bli”, tänkte jag. Men Radisson Blu hade fortfarande inte visat sitt ess i rockärmen.
Hagabadet vid Drottningtorget.

Om man bor i en svit ingår inträde till Hagabadets PureSpa och bor man i ett vanligt rum får man rabatterat pris. Mån-tors kostar inträde 599 kr och fre-sön 699 kr. Det kanske låter saftigt men tro mig, det är värt det alla dagar i veckan.

Väl på plats kan du ta del av varma bad, fotbad, mindfulnessfåtöljer, flera bastubad och olika vattenupplevelser. Min favorit, ”Göteborgsduschen” simulerar hur det är i Göteborg en blåsig och regnig dag. Överraskande friskt! Om inte annat är det värt att betala entrén bara för miljön. Jag blir lugn så fort jag sätter min fot inne på spaet, i morgonrocken och badtofflorna som jag fått låna.

Jag kanske inte är en kändis eller president på pappret, men Radisson Blu fick mig i alla fall att känna mig som en under ett helt dygn.