Trött på att vara hemma? Varför inte ta in på hotell en natt för lite miljöombyte? Hotellen har det minst sagt tufft för tillfället och just nu kan du bo på flera av Stockholms finare hotell till starkt reducerade priser. Som Nobis, det lyxigare alternativet i city. Det öppnade 2010 och har 201 rum, en stor lounge, en guldbar och ett enormt atrium som är en inbyggd innergård, möblerad med soffor, bord och snygg konst. Dessutom har hotellet en restaurang och en mindre bistro. Och ett gym. Ja, här finns det mesta du behöver för att slippa gå ut.
Jag checkar in en måndag. City ligger öde och så gör även Norrmalmstorg där Nobis huserar i två magnifika byggnader, bland annat det gamla Bankkontoret där Norrmlamstorgsdramat utseplade sig på 70-talet. Det var här som Bo Holmström brast ut i de legendariska orden ”Lägg ut, lägg ut lägg ut” i direktsändning på svt, mitt under kidnappsdramat. Idag ligger butiken Acne i själva bankvalvet, men resten är Nobis Hotel. Den observante kan se spår av Norrmalmstorgsdramat på hotellet, men då får man ta sig till gymmet. När polisen skulle släppa ner gas i valvet där kidnapparen satt borrades det hål i golvet ovanför ner till valvet. Idag är borrhålen igenfyllda men fortfarande synliga inne vid duscharna på gymmet på hotellet.

Jag bor i ett tjusigt rum på andra våningen och har utsikt över Berzelii Park. Det är högt i tak, trägolv med soffa och bord.
Eftersom mitt vanlig gym har stängt tar jag mig genast till hotellets gym, det är överraskande nog ordentligt utrustat med löparmaskiner och styrkemaskiner för hela kroppen, inget litet ‘hitte-på-gym’ här inte.
Tar en dusch på rummet och imponeras av att hotellet har tvålar och schampo från exklusiva Byredo. Så jag luktar sjukt gott när jag tar mig ner till Bistro Bino för lite middag. Restaurangen Noi som ligger i bottenvåningen på hotellet har stängt på grund av corona, men Bino är öppet och Bino duger perfekt. Beställer en kyckling, bulgur, avokado, ägg-sallad och ett glas av husets röda för sammanlagt 310 kr. Supergott och riktigt trevligt, synd bara att en av köksmaskinerna bakom baren låter som det gör när man bilar upp golvet. Men det verkar bara vara jag som tycker det är störande. Sätter mig sen och jobbar lite i hotellets atrium en stund innan det är dags att gå upp på rummet och sova i den 180 cm stora Dux-sängen. Det är tyst och det enda som hörs då och då är spårvagnens dova mullrande, men det är inget som stör alls. Bara mysigt.
På morgonen tar jag en powerwalk runt Djurgården innan jag serveras frukost i restaurangen (man kan få den till rummet om man vill) och allt var verkligen perfekt. Och innan jag avrundar vill jag ge en stor eloge till all personal på hotellet som trots motgångar, avbokningar och få gäster var fantastiskt trevliga. Tack!