Det är fortsatt tuffa tider för hotellen. Coronapandemin har fått vissa hotell att gå från 80-90 % beläggning till 5-10 %. Men en viss uppgång är tydligen kännbar. När QX checkar in på ABBA-Bennys Hotell Rival en fredagskväll har hotellet 30% beläggning. Stora delar av personalen är permitterad, caféet och restaurangen har stängt men den lite mindre och nybyggda barrestaurangen i foajén, Watson’s, är öppen. Den är döpt efter Benny Anderssons sons hund Watson och är mer än bra. Watson’s är ursnyggt, med perfekt meny, schyssta priser och snabb och trevlig personal. Jag tar en liten toast skagen (165 kr) till förrätt och steak minute (225 kr) till huvudrätt. Vinvalet låter jag servitören bestämma och jag serveras ett  Barbarossa på glas (155 kr). Watson’s är öppen från eftermiddag till sen kväll, sju dagar i veckan. Känner direkt att det kan bli ett nytt favoritställe.

Hotel Rival slog upp portarna i september 2003 och har 99 rum. Vi checkar in på rum 608. Ett de luxe-rum med balkong och magnifik utsikt över Mariatorget. Det kan inte bli bättre tänker jag innan hotellets concierge Sean Naughton visar mig sviterna på plan 7. Jag säger bara rum 704, 50 kvm med sovrum och vardagsrum. Och med utsikt över Södermalms takåsar. Nånting säger mig att det var här Meryl Streep bodde när hon var gäst på hotellet i samband med premiären av filmen Mamma Mia. Andra gäster som bott på hotellet är Britney Spears, Backstreet Boys och Rihanna.

Tillbaka i vårt rum, det har allt man vill ha och lite till. Älskar den stora inglasade duschen med möjlighet att sitta och duscha och på andra sidan badrummet finns badkaret med persienner bredvid in till rummet. Här finns Smart-Tv och filmer att se. En enorm säng och till det en egen kuddmeny! Jo, du läste rätt. I sängen finns olika kuddar, ännu fler i garderoben och ytterligare några sorter i receptionen. Varför inte prova en ipod-kudde med inbyggda högtalare..?

Hotel Rival är riktigt snyggt. Jag gillar både inredningen och den grafiska profilen. Fåtöljer och bord i olika storlekar, former och färger. Det är avslappnat elegant, lekfullt och inbjudande. När man går ner i loungedelen en halv trappa från Watson’s vill man liksom sitta överallt.

Vi sover perfekt på natten, trots att vi har öppen balkongdörr så störs vi inte det minsta av ljuden utanför.

Hotellet serverar frukostbuffé (fram till 11.30 under sommaren!), antalet gäster är få så det bildas aldrig någon kö vid buffén. Här finns det mesta, både på buffén och på menyn.

Vill inte alls checka ut när det är dags. Nallebjörnen som finns på alla rum (och som går att köpa i receptionen) slänger en blick på mig. Och jag hör ABBAs Slippin through my fingers i huvudet när jag stänger dörren… ”Waving goodbye with an absent-minded smile”…