Ellery Beach House ligger längst ut på udden på Lidingö. Förr hette det Blue Hotel. Idag har det bytt både ägare och utseende. ”Det enda som är kvar är typ tegelväggen” berättar tjejen i receptionen.
Resten är alltså nytt. Och det både märks och känns. Det är absolut hur snyggt som helst. Varenda kvadratmeter inne på hotellet är en lekfull och färgglad fröjd för ögat. Art Deco med skön och stilig 60-tals feeling. Tänk Palm Springs, rosa, ljusblå och gul sammet, pepitarutigt, Nancy Sinatra och These boots are made for walking. Samtidigt är Ellery Beach House supermodernt med häftiga inredningsdetaljer som skapar en skön och ombonad hemmamiljö.
Ellery ingår i ESS-Group som även driver hotellet Steam som fått kändisar att vallfärda till Västerås, dessutom äger de Bellora i Göteborg, MJ’s i Malmö, Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, ni fattar, det har klass.
Ellery Beach House öppnade 1 september, har 122 rum, 4 barer, 2 restauranger och 4 pooler varav en inomhus (en var dock avstängd). Här finns flera avslappningsrum, två bastu och vill man så kan man även ta sig ett dopp i havet medan Finlandsbåtarna passerar runt knuten. Eller varför inte ta ett pass på gymmet, spela padel eller ta en runda i joggingspåret. Men det är vid den stora uppvärmda utomhuspoolen som gästerna samlas. Vi checkade in en helg i september när en touch av Brittsommaren kom på besök och det gick att ligga i badbyxor och sola. Drinkar och snacks var aldrig mer än ett knapptryck bort och det luktade mynta om drinkarna och hawaiian tropic om gästerna. Och det är så här man ska uppleva Ellery. Njuta av att vara utomhus. För även om de 20 kvadratmeter stora De luxe-rummen i den nybyggda delen är fina så är det inte på hotellrummet man vill hänga när man är på Ellery. Man vill ta del av allt som hotellet har att erbjuda.
I paketet vi valde ingick en tre-rätters meny i hotellets restaurang Palmers – och det var väl här som våra höga förväntningar inte riktigt infriades. En lite smaklös burrata med tomater och krispiga kikärtor till förrätt och en efterrätt med körsbär, choklad och macadamianötter, som mest kändes smulig, var ingen hit i våran bok. Varmrätten däremot, grillad luffarbiff (Flatiron steak), var helt perfekt även om tillbehören – kronärtskocka och shitake kändes lite tamt. Dessutom hörde vi att bordsgrannen klagade på att torsken han beställt var kall… Nåja. Efter en skön natt i en enorm säng med enorma kuddar var det sedan dags för frukosten som får betyget ‘helt ok’ även om utbudet kändes något sparsamt (en ostsort, en skinksort, 45 kr extra för en cappuccino etc). Så den kulinariska upplevelsen infann sig inte riktigt på Ellery, men så har stället bara haft öppet i drygt två veckor, så ge det lite tid, och boka in dig själv på Ellery när de blivit varma i kläderna. Då kommer det här stället vara ganska oslagbart!