Vi får ett hörnrum, vi har två meter till badstegen och ser havet från sängen. På skylten på rumsdörren står det Pomerans och jag väljer så klart att tro att det är hotellets bästa rum.
Salt & Sill ligger ute på ön Tjörn och har funnits i över 40 år, men det flytande hotellet anlände först 2008.
22 rum och en svit. Och kan man så väljer man att bo i längan med utsikt över havet.

Vi checkar in en fredag eftermiddag, det är lågsäsong, solen skiner och vi äter en räksmörgås i hotellets restaurang innan vi hyr två av hotellets cyklar och trampar runt den lilla och backiga Klädesholmen. De säregna vita husen ligger tätt på holmen. Det är små gator, återvändsgränder och hus som ser likadana ut. Känslan jag hade när jag irrade mig omkring i gränderna på Mykonos första gången infinner sig. Men den lite kyliga vinden tar mig snabbt tillbaka till Klädesholmen.
”Här är 50% av husen permanentboenden, och de som bor här är alla över 50” får vi veta. Tyst och stilla alltså. Det är här ute på holmen man hittar originalen, de som pratar Tjörbu, en särskild dialekt på Tjörn.

Tillbaka till hotellet. Vi lägger oss och vilar en stund, ser havet genom de långsmala fönstren i vårt marina rum. Det gungar. Hotellet ligger ju på en flotte så havets vågor gör att det gungar till då och då. Men någon
sjösjuka är det knappast någon risk för.

På kvällen har vi bokat bastun och badtunnan på taket. Det börjar skymma när vi hoppar ner i den varma tunnan. Duggregnet hänger i luften. En QR-kod vid sidan om tunnan gör att vi kan beställa nåt att dricka från baren på hotellet. En stund senare kommer en servitris upp med öl, vi skålar och njuter medan vi ser ut över Klädesholmen. Det här ett måste om man checkar in här.

Det blir ett dopp i havet, troligtvis årets sista, och ett besök i bastun innan vår bokade timma är över och vi går till rummet för att byta om till middagen.
En drink framför den öppna spisen i restaurangen lockar men det går varken att få en GT med gurka, en mojito eller en cosmopolitan så vi ber personalen överraska oss. Det blir en god ingefäradrink – och en GT, tydligen var gurkan återfunnen.

I vårt bokade hotellpaket ingår en trerättersmiddag.Vi serveras jordärtskockskräm med forellrom och krispig kål till förrätt, en flankstek med rotselleri till varmrätt och karamellkokt äpple med kanelglass till efterrätt. Högst betyg får flanksteken. Men för- och efterrätterna var både små och lite meningslösa… Personalen är supergulliga, men allt är lite rörigt, på ett oförargligt sätt. En servitör kommer och tar beställning fast den andra redan gjort det och vi serveras fel varmrätter först… No big deal, men man undrar hur det fungerar när det är högsäsong.

Vi gungas sedan lätt till sömns av vågorna (eller var det alkoholen?) och sover gott i de sköna sängarna med havet precis utanför dörren.