På krypavstånd från Bee Bar, Avenyn och shoppinggatorna i centrala Göteborg ligger Hotel Flora. Jag har ofta gått förbi här under mina många resor till staden och tyckt att fasaden skvallrar om ett snyggt boutique-hotel. Så, nu tog jag mig tiden att testa dess inre. Hotellet kombinerar sin verksamhet med att ha lokaler, Flora Workspace, för businessverksamhet där både företag och privatpersoner kan hyra in sig.

På hotellet finns ett antal olika rumskategorier och alla rum är smakfullt inredda med snygga designdetaljer och är bra planerade. Oavsett de går från “tiny” till “svit”. Stort plus för riktigt sköna sängar med bra täcken och en “kuddmeny” där man kan addera kuddar på begäran.

Badrummen är stora och fräscha, även i de små rumskategorierna, med bra produkter från CO Bigelow. Lite märkligt dock att duschväggen inte alls skyddar utan är alldeles för underdimensionerad regnduschens höga placering, vilket gör att det är vatten över hela badrummet efter en dusch. Att badrumsdörren dessutom tappat färg så att det ser ut som någon försökt klösa sig ut från badrummet är ovärdigt hotellets övriga standard…

Hotel Flora har ingen egen restaurang mer än baren/frukostsalen, däremot ska en helt ny intilliggande restaurang öppna rygg i rygg med hotellet framöver. Men det serveras ändå en lättare meny med pizza, tortellini och räksmörgås just nu. Hotellet har skippat minibarerna av miljöskäl. Däremot får man roomservice om man beställer från baren. Det känns lyxigt! Frukosten är fräsch och har allt man behöver, och jag uppskattar särskilt urvalet av bröd, och juice-buffén från Brämhults. Möjligheten att beställa frukostpåse finns också.

Hotel Flora erbjuder en bra vistelse på ett prisvärt (ett XL-rum för strax över tusenlappen ÄR ett bra pris), hotell mitt i centrum och fixar man bara små skavanker så kommer jag absolut tillbaka. Jag vill också plussa den hjälpsamma personalen som ger trevlig service och är charmigt personliga i sitt tilltal. Som gäst uppskattas sånt oerhört.