I filmen Under Toscanas sol åker huvudpersonen Frances på semester till Toscana, där hittar hon ett hus som hon köper och flyttar sedan dit. Pär Jonasson och Nicke Franchell gjorde likadant. De hade drömt om ett hus i Frankrike och när de var på semester där förra året och hälsade på några vänner ramlade de över ett hus som var till salu och köpte det. Idag bor de där på heltid.
– Allt gick så fort, vi åkte på semester i en vecka och kom hem med ett hus på 230 kvadratmeter, berättar Nicke.
Pär och Nicke hade i flera år pratat om att köpa ett hus och öppna ett eget bed & breakfast i södra Europa. När sedan covid slog till blev Pär uppsagd och Nicke erbjöds ett avgångsvederlag från Aftonbladet där han jobbade som nyhetschef, så helt plötsligt var det rätt tillfälle att förverkliga drömmen.
– Egentligen hade vi tänkt vänta tills vi blev pensionärer, men nu föll allt på plats så det var bara att köra, säger Pär.
– Nu har jag dessutom upptäckt att det går utmärkt att frilansa härifrån.
När huskontraktet var signerat åkte de hem till Sverige igen, stylade om lägenheten i Hammarby sjöstad som såldes inom loppet av två veckor.
Huset i Frankrike ligger i den lilla byn Marseillan som har 7500 invånare och ligger vid havet.
– Den är känd för sina ostronodlingar och för Vermouth Noilly Prat som används i dry martini, säger Pär och berättar att det varje år anordnas en James Bond-festival på fabriken.
– Då får man en film och dry martini för 10 euro!

Huset har fått namnet Villa Flamingo och har två våningar där man ser havet från övervåningen. Det finns en pool och två uthyrningsbara rum precis vid poolen.
– När vi flyttade ner blev det lockdown i Frankrike så vi kunde inte göra annat än att engagera oss i huset. Vi målade om och köpte möbler så när lockdownen släppte var vi klara, säger Nicke.
Och gästerna har redan hittat hit.
– Vi har bara skrivit på vårt instagram, @villaflamingo.fr och på Scruff att vi hyr ut rum men vi har haft fullt hela sommaren, säger Pär. Det har mestadels varit bekanta och bekantas bekanta.
Villa Flamingo är ett gay bed & breakfast, i alla fall under högsäsongen.
– Ja, vi har sagt att vi kör gay-b’n’b juni till augusti, då kan det vara lite friare här och man kan bada naken i poolen och så, säger Pär.
I priset ingår även frukost och ’wine hour’ vid solnedgången, något som varit mycket uppskattat av gästerna.
Hur går franskan då?
– Bra fråga! Vi har båda sex års skolfranska i bagaget, så vi hade grunden. Men eftersom ganska få kan engelska här får vi daglig träning när vi handlar och pratar med grannarna…
Vad kan man göra i omgivningen?
– Det är 45 minuter till Montpellier där det finns flera gaybarer, men annars är Marseillan också en spännande ort, berättar Nicke. Borgmästaren, som vi tror är gay, vill absolut inte ha lugn och ro här så vägarna är kanske inte alltid i bästa skick men det är gott om fester, livekonserter, vinfestivaler, marknader och fyrverkerier.
– Och apotekaren i byn är helt klart gay, skrattar Pär.
– Häromdagen var vi och käkade middag i hamnen, säger Nicke. Och när vi kom hem hade vi fått ett mess på Scruff där det stod ”hoppas maten var god”. Då visade sig att servitören var gay och kände igen oss (skrattar).
– Det finns även fantastiska stränder här. Och nakenstränder så klart, säger Pär.
– Dessutom finns det hur mycket vingårdar, slott och gamla kloster som helst att besöka, inflikar Nicke. Och man kan både cykla och vandra. I Marseillan finns det även minst fem boulangerier där man kan köpa färskt bröd och man tror ju att det är en klyscha, men fransmännen här går verkligen runt med en baguette under armen (skrattar).
Det låter som ni trivs.
– Ja, absolut, men det är klart att vi saknar våra vänner, säger Pär. Men vi har kvar sommarhuset utanför Stockholm så vi är ”hemma” då och då. .
– Just ikväll är det +28 grader och solen håller på att gå ner, säger Nicke. Det känns helt okej för en oktoberkväll. Hur varmt det är hemma? (skrattar)