Jag hinner knappt komma in genom entrén innan jag får ett hej från en i personalen på hotellet. Trevligt tänker jag och slår mig ner med min plus 1 i loungen där vi tar varsin cappuccino vid de stora välvda fönstren ut mot Skeppsbron. Hôtel Reisen är nyrenoverat, i flera år har man i omgångar totalrenoverat hotellet. Och det är grymt snyggt. På riktigt, så himla snyggt! Från murrigt och instängt så är det numera färgglatt, stiligt och öppet. Tomas Tegfors är hotelldirektör och berättar om både renoveringen och hur hotellet nu är en del av Hyatt-familjen.

Vi checkar sen in på Reisens vackraste och största rum – en helt fantastisk hörnsuite (Chapman suite), större än min lägenhet, elegant inrett i svart och vitt och med utsikt över Skeppsholmen och fartyget Af Chapman. I förrummet står ett badkar där man kan ta ett bad och samtidigt se ut över takåsar och bort till Grand Hotel. Här finns soffbord, fåtöljer, en soffgrupp och en enorm säng. Ljust och stilfullt! Kan man få stanna en vecka?
Innan vi tar sikte på spa-avdelningen som ligger i källaren, stannar vi till och tar ett par drinkar i snygga pianobaren Bar Brahe hos bartender Espen. Han får fria händer och gör en drink som inte finns, den smakar gin och rabarber och jag får döpa den själv. Jag kallar den My Way.
Vi går ner till relaxen där vi byter om. Här finns bastu, dusch och kallbad. Tak och väggar består av tegelstenar, ditsläpade av kvinnor på 1600-talet och på en av tegelstenarna på väggen ser man till och med en kvinnas fotavtryck från när teglet fortfarande var varmt. Tidens tand gör sig påmind.
Vi bastar och badar i det 16-gradiga vattnet i poolen, vi är helt själva och beställer varsitt glas via interntelefonen. Nån minut senare serveras vi kallt vitt vin. Bra service, men inte bara det, personalen är otroligt trevlig på Hôtel Reisen, det vittnar även omdömena på Tripadvisor om. Och även om hotellets gäster inte känns hbtq så är flera i personalen en del av regnbågsfamiljen. Så det här har alla förutsättningar att bli ett populärt hotell för hbtq-gäster och ett skönt AW-häng för stockholmare. Gamla anor, nyrenoverad lyx, fantastisk service och grymt trevlig personal. What’s not to love?
På kvällen äter vi middag i restaurangen, kan verkligen rekommendera ramslökssoppan med friterat ägg (175 kr) och ett glas Dido (175 kr) till det.
Vi sover sedan bättre än Prince John i Robin Hood och äter en generös frukost innan vi motvilligt checkar ut kl 12. På återseende Reisen – och tack för ett fantastiskt dygn!