Glöm en weekend på Rivieran, åk till hotellet Ad Astra by Elite i Södertälje i stället. Ja, lite så är det meningen att gäster ska tänka om man får tro ägarna till det nyöppnade hotellet i Snäckviken i Södertälje. Ad Astra som betyder ”Mot stjärnorna” på latin är hotellkedjans senaste tillskott och är lite av juvelen i kronan, men ska även vara ”en del av Rivieran”. Och när vi provar deras nybakta pizzor i en av restaurangerna på hotellet är det även en känsla av Italien som uppenbarar sig. Dessa autentiska napolitanska pizzor, tillagade i Sveriges största vedugn, är helt gudomliga. Kan vara värt resan hit bara för att äta dem. Vi hade tänkt dela på en, men icke-sa-Nicke. Varsin fick det bli.
Steffen Sander heter hotelldirektör på Ad Astra och är värvad från Bank Hotel i Stockholm. Han tipsar oss om att även prova Nougatpizzan till efterrätt senare på kvällen.
Ad Astra ligger i Astra Zenecas gamla huvudkontor som numera är ihopbyggt med ett vackert bryggerihus från 1896 och kan stoltsera med 161 rum och sviter. Det är ett hotell med fokus på avkoppling och upplevelser och ja, det går till och med att anlända med båt om man inte vill ta bilen.
Restaurangerna och barerna på hotellet har namn som Vivace, Luce, Cielo och Impasto, och det idylliska torget som gömmer sig innanför portarna kallas La Piazza, där ska man i sommar kunna sitta ute och dricka drinkar eller njuta av en italiensk gelato.
Men nu är det vinter och vi drar oss bort till Vana spa (entré 595 kr för hotellgäster), en 1000 kvadratmeter stor relaxavdelning med kallbad varm pool och en utomhuspool som man kan simma ut till året om, ett enkelt tryck på en knapp och fönstret i poolen hissas upp och du simmar ut. Snyggt.
Den som älskar bastu har många olika att välja på och att ställa sig i duschen är som att stå i ett monsunregn. Här finns även möjlighet att ta behandlingar, vi tog en duo-massage, där en av oss fick massage medan den andra fick ett varmt bad. Sen bytte vi. Men priset är 2295 kr och det var det inte värt. Dels för att jag föredrar lite hårdare tag när det vankas massage, dels känns ett varmt bad överflödigt när man har tre olika pooler att välja på ute i spaavdelningen.
Vi äter sedan middag i en av restaurangerna (maten får godkänt), men här märks det att personalen är ny, osäker (och lite glömsk), men det kommer nog lösa sig längre fram när bitarna faller på plats. Hotellet öppnade ju i november.
Innan vi hoppar i säng testar vi både champagnekaraoke och bordscurling som är fritt att testa i lobbyn. Märkligt vad bra man sjunger efter ett par glas champagne (dryck betalar man själv)…
Sover fantastiskt bra för att sedan äta en klassisk hotellfrukost innan vi checkar ut och tar flyg… förlåt, bilen hem till Stockholm.
Arrivederci.