Senast jag käkade middag på Lydmar satt Zlatan i restaurangen. Jag minns att jag blev lite starstruck, men att jag ändå försökte behärska mig och inte ta upp telefonen och plåta.
Ikväll ska vi inte bara äta middag här, vi ska bo kvar. Det är söndag och hotellets lugnaste dag i veckan. Vill man ha hög musik, fest och mycket folk ska man komma hit en annan dag, särskilt en fredag eller lördag. Då är det nattklubbskänsla i restaurangen, med DJ.
Lydmar har alltid förknippats med musik. Särskilt när det låg på Sturegatan och var Stockholms första boutiquehotell, då uppträdde artister spontant i lobbyn och Lydmar hotel var något helt annat än de hotell vi var vana vid. 2006 stängde de vid Humlegården, för att två år senare öppna upp igen här på Södra Blasieholmen.
Hotellet har 46 rum och en inredning som såväl hyllats som prisats. Borta är det sterila och opersonliga. Här är det som att komma in i någons vardagsrum, någon med dyr och bra smak. Restaurangen känns personlig och utanför varje hiss på de olika våningsplanen finns ett stort vardagsrum, alla inredda på olika sätt men med samma stil. Stora möbler, stora lampor, stora fat. Det är lekfullt och elegant. Posh och rockigt. Konsten som även den är en del av Lydmars själ är värd ett besök, överallt hänger konst. Och i foajén ställer just nu Fabian Hernándezut ut och han har målat delar av sina verk direkt på väggarna.
Vi får ett fantastiskt hörnrum med utsikt över Kungliga slottet och Nationalmuseum. Innan middagen går vi till Nordic Spa och Fitness-avdelningen som ligger inne på Grand Hotel vägg i vägg (det är samma ägare). Fitnessdelen ingår men det blir en extra avgift på 750 kr per person om man vill få entré till spa. Men efter besöket kände vi att det här kan man absolut vara utan, stanna hellre på Lydmar istället och ta del av hotellet. Ta en cappuccino i lobbyn och titta på folk eller sitt länge i restaurangen. Det gjorde vi. Den charmige engelskspråkige servitören George guidar oss genom rätter och viner. Det blir tonfisktartar och steak tartar, båda hur god som helst. Vi beställer piggvar (ca 360 kr) och entrecote (ca 400 kr). Vi provsmakar varandras rätter. Firren vann den matchen.
Sängen lockar och vi tar en tidig kväll. Tv på väggen och stora fönster med utsikt över Nybrokajen, det känns som vi bor på ett slott. Och påslakanen är så sköna att vi vill ta med dem hem.
Frukosten är fantastisk och personalen skönt avslappnad. Allt finns. Dessutom ingår en à la carte-rätt i priset. Läser en fysisk dagstidning för första gången på evigheter. En måndagsmorgon kan knappast starta bättre.
Utcheckning är inte förrän 12.00 så jag jobbar på rummet en stund och när klockan är 11.58 går jag motvilligt ner och checkar ut och ger mig ut i ett yrvaket snökaos…