När QX checkade in på Sund Nergården för drygt tre år sedan fick det full pott i betyg. 25 poäng av 25 möjliga och i texten skrev jag att det var ett paradis och att ”det är så smakfullt inrett att varenda kvadratmeter känns wow”. Då hade de sju rum och Niklas och Johan hade sitt hem på övervåningen i huset där den lilla matsalsdelen och frukosten serverades. Idag har de byggt ett eget hus ett stenkast därifrån.
– Även om det bara tar tio sekunder att gå till vårt hus så gör det stor skillnad, säger Johan. Nu bor vi inte på jobbet, nu går vi till jobbet.
– Ja, det känns fantastiskt att äntligen vara klara, säger Niklas medan vi tar en kaffe i den gamla matsalen som numera är en loungedel. Men så tillägger han:
– Där borta ska det bli en öppen spis, säger Niklas och pekar mot kortsidan av väggen. Men det fick vänta lite, vi får hålla igen lite nu efter all renovering och husbyggande.
På ovanvåningen där killarna hade sitt hem tidigare har det nu blivit två stora sviter och ett mindre rum. Med utsikt över sjön Sillen, tomtens trädäck och pool. Även den gamla receptionsdelen har idag blivit ett rum.
Juvelen i ombyggnadskronan är nog ändå den stora matsalen som vetter mot sjön och har spröjsade fönsterdörrar från golv till tak utefter sidorna. Med trädäcket utanför, på sommaren är det bara att öppna upp så man suddar ut gränsen vad som är inne och ute.
Det är fortfarande 18-årsgräns vilket gör att Sund Nergården garanterar ett lugn. I rumspriset ingår en charkbricka, champagne, tre rätters meny och frukost. Och så kan man både bada bubbelpool och basta.
– Och det finns lediga rum i sommar, säger Johan. Och så har vi tre glampingtält i år från och med juni. Så vi hoppas på en varm och skön sommar.

Läs mer om killarna här!