Scandic Göteborg Central är en glasklädd byggnad precis bakom stadens Centralstation. Hotellet öppnade 2022 och är ett modernt Scandic-hotell med stort hållbarhetstänk, jordfärger och snygga detaljer. Jag gillar verkligen kedjans nyare hotell och detta matchar de andra jag besökt.
Lobbyn är stor och rik på sociala ytor. Här ligger också Food Bar som beskrivs som ett “gränslöst vardagsrum dygnets alla timmar”. Här kan du äta lunch som pizza i hel- och helvportion, pasta och annan enklare mat. Här finns också ett café med rikt fikautbud.
Incheckningen går snabbt och informationen bestod av att jag ska scanna en QR-kod på rummet för att få all info jag behöver. Jag skulle nog hellre muntligen vilja veta när och var frukost serveras och när utcheck är. Men nåja, mitt dubbelrum är ljust och rymligt, och badrummet fräscht i vitt och grått. All inredning i hotellrummet ska både kunna återvinnas och hålla länge. Stora glasfönster mot rampen som leder till Hisingsbron, motorvägen och alla andra vägar, ger härligt ljusinsläpp, men det är en smula stressande att ha utsikt mot en av Göteborgs mest trafikerade platser.
Men “the selling point” här är Above, på 14:e våningen. Göteborgs just nu högsta takbar, med utsikt över älven.
Här har man en väldigt schyst cocktailmeny, och en atmosfär som influerats av Karibien och Miami. Tveklöst ett bra häng en solig dag!
Inomhus på samma våning är det middagsmatsal på restaurang Above. De har en spännande meny med “lite mindre” och “något större rätter”. Rekommendationen är lite otydlig, då den lyder att man ska ta 2-3 rätter per person, men det beror ju helt på storleken och tre mellanrätter hade till och med fått en storätare som mig att kapitulera. Vi beställde mellanrätterna Raw Rico Taco (gör din egen taco i mjuka bröd) med urgod och generöst tilltagen fyllning av exempekvis långbakad gris och kyckling, och fantastiska Feelin´Fishy med skrei, knaprig chistorra (korv), rotselleri, körvel och vitvinssås. Den sistnämnda var en gastronomisk sensastion. Herre vad gott! Above har en rimlig prisnivå och 135 kronor för exempelvis två tacos med rikligt med fyllning är bra i min bok. Men som sagt, att vara två och dela på 3-4 rätter räcker gott.
Frukosten serveras i en egen del på entréplan, där väggar och avskiljningar dämpar sorlet. Utbudet är klassisk Scandic-frukost, med litet plus för kaffemaskin med cappuccino, espresso och liknande. Efter frukost blir det gymmet, på våning 4, som är välutrustat och fräscht med stora panoramafönster. Här finns det man behöver. Summan av kardemumman är ett stort och snyggt hotell där takbaren är uspen.
Och Feelin´Fishy då.