En tripp till den danska huvudstaden ger såklart oändliga hotellmöjligheter. Men är man ute efter en schysst takterrass, snofsiga rum och en otroligt vass frukost så är NH Collection Copenhagen ett riktigt bra val. Det hamnnära hotellet bjuder på en internationell feeling med lyxigt inredda rum. Badrummen med regnduschar och snygga materialval lever verkligen upp till det 9 av 10-betyg som hotellet har på booking.com.
Hotellet ligger i Christianhavn, bara ett stenkast från populära Ströget och restaurangfyllda promenadstråket Nyhavn, och precis utanför tuffar små båtar för att släppa av besökare på kajen.
Lobbyn är stilren men samtidigt mysig med vackra materialval, lummig miljö med mycket växter och gott om ytor att sätta sig ner om man inte vill vara på rummet. Här finns också en bra bar med uppmärksam personal. Och, bara en sån liten sak att det luftar ljuvligt precis när man gjort entré på hotellet gör mycket för en trött turist.
Jag får ett rum på fjärde våningen och i korridoren har man lampor som tänds när man rör sig i korridoren. Men jag är tyvärr för skräckfilmsskadad för att uppskatta detta miljövänliga tilltag.
Efter ett snabbt ombyte beger jag mig upp på ROOF Bar & Lounge. Takbaren ger en majestätisk utsikt över Köpenhamn och har både en inglasad bar och loungemöbler under bar himmel. Här serveras bra cocktails och lättare tilltugg medan höstsolen värmer.
Efter att ha sovit som en prins blir det en tur till hotellets välutrustade gym för lite förbränning innan reserverna ska fyllas på. För fyller på gör man verkligen. Frukosten är givet fem QX. Fasiken vilken blessing att vakna och gå ner till ett riktigt utbud med Skagenröra, alla möjliga juicer i karaffer, flera olika ostval, gott om småvarmt och nybakade bröd. Och att de har mousserande vin på kylning gör inte morgonstunden mindre angenäm. Mimosa någon?
Och då har jag inte ens nämnt att kocken gör omelette på beställning med flera olika ingredienser. Lyx.
Till och med maskin-cappuccinon känns betydligt smaskigare än nåt annat maskinkaffe jag någonsin druckit.
Efter frukosten blir det utcheckning och det är för mig ett enormt plus att man från hotellet kan gå till tunnelbanestationen Christianhavn där linje M2 går direkt till flygplatsen. Med “fasttrack” på biljetten tog det mindre än 30 minuter och cirka 45 svenska kronor mellan hotellsäng till att jag var inne i taxfree-butiken på flygplatsen! Gudomligt för någon som inte uppskattar långa dyra resor. En trist sak i sammanhanget är dock att kronan är så usel just nu att ett besök drar iväg prismässigt. Dock, återkom absolut när kronan är stark igen.
Det är det värt.

pris dubbelrum fr 2250 kr