Det är verkligen en kul idé!
På Scandic Haymarket i Stockholm finns från mitten av november fram till jul två inredda julrum som går att hyra. Rum 24 (för två personer) och Suite 24 (för fyra personer). Och det är hur snyggt som helst.
Rummen är ett samarbete mellan Scandic, Blossa glögg och Åhléns. När man checkar in får man Blossas alkoholfria glögg på rummet samt möjlighet att få hjälp med julhandlandet med en personal shopper på Åhléns.
Men tillbaka till julrummet, redan vid entrédörren möter julen en då siffran 24 står stort på väggen och på dörren hänger en stor glittrande julkrans.
Inne i rummet möts vi av en tomte-dräkt, julstrumpor, granris, en vackert pyntad julgran, inslagna paket och kransar på väggarna. En rutig jultapet á la Lexington täcker ena väggen och det är julkulor och julstjärnor i fönster och på väggarna. Rummet går i flera nyanser av grönt och rött och det är dessutom stora julblommor i fönstren, i tyg visserligen men ändå fint. Och så en pyramid av skumtomtar. Men det är inte slut där. Det fortsätter. Apelsinerna på fatet är garnerade med korinter och på en bricka finns en flaska Blossa-glögg med tillbehör och pepparkakor i en påse. I cd-spelaren (!) ligger Frank Sinatras julskiva och väntar, vi sätter genast igång den och i en låda hittar man dvd-filmer (!) med julfilmer som underbara The Holiday, Tomten är far till alla barnen, A Christmas Carol...
Ni hör ju, det är jul i vartenda hörn. De har verkligen gått all in! Och det är riktigt snyggt gjort, inte plottrigt eller billigt på något sätt.
Det stora gröna sammetsöverkastet på sängen är från Lexington och i fönstret ut mot Hötorget har de skapat en sittplats med kuddar och sittunderlag i päls (självklart fuskpäls). Och vid den här tiden på året är Konserthusets pelare inslagna i ljusslingor och är en otroligt vacker syn från vårt julpyntade fönster.
Vi käkar middag på rummet då hotellet är fullbokat och det råder trängsel de lux i matsalen. Och vi vill ändå inte lämna rummet, så att krypa upp i soffan och se The Holiday för 25:e gången med en caesarsallad i knät och ett glas rött i handen blir perfekt.
Vi tänder alla elektriska stearinljus i fönstren och värmer glögg i vattenkokaren. Doften sprider sig i rummet och det kan inte bli mer jul än så här.
Vi sover gott, och på morgonen väcks vi av ljudet från Hötorget där tälten till dagens torghandel ska monteras upp. Vi tar oss ned till frukosten och möts av en lång kö, men det går snabbt och det är ingen trängsel vid buffén. Men jag längtar ändå upp till rummet igen och tar med mig en kaffe och suger ut det sista av julstämningen i Rum 24.
God Jul på er!