Vem visste att paradiset i Norden låg i Köpenhamn?

     Att checka in på Manon Les Suites Guldsmeden i den danska huvudstadem är nämligen som att kliva in i ett eget universum. Här lämnar man en grå vardag för att njuta av god mat, härliga bad och en miljö där du inte behöver lämna hotellet alls efter att du checkat in.

     Den Bali-inspirerade djungelpoolen är såklart grejen. Instagram-vänlig de luxe, men ändå aldrig full av folk. Så skönt! Poolen är omgiven av klättrande djungelväxter på de olika etagerna där man ser ner på den mosaikmysiga poolen, och från taket hänger fiskar (!) och ännu fler växter. Självklart slappar man på någon av dagbäddarna och tar en cocktail i baren mellan doppen.
Rummen, eller suiterna, är snyggt bohemchict inredda med Guldsmedens ursköna himmelssängar i alla rum, och det erbjuds ett galet bra urval av badrumsprodukter från egna linjen I Love Eco i rummen. Deoblock någon?
På taket ligger en takbar där det sommartid är ljuvligt att sitta och se ut över hustaken. Vintertid satsar man istället på att inta takets SPA-avdelning med olika bastus och utomhusduschar för kroppslig rening. Man känner sig som Dronnig Margrethe efteråt.
      Hotellet tillhandahåller också riktigt bra cyklar, vilket är perfekt i en cykelvänlig stad som Köpenhamn. Det är hur smidigt som helst att bränna gummi mellan de olika staddelarna.     På nedre våningen finns ett gym som är top-notch-utrustat med dumbbells, skivstänger, maskiner och så. 

    Manon Les Suites Guldsmeden har givetvis också ett miljöprogram när det gäller allt från städning och inredning till den ekologiska frukostbuffén. Och apropå buffen: Frukosten är verkligen all that och lite mer med stekt ris (!), massor av exotiska frukter, shots, mousserande, kallskuret, och kanske det godaste surdegsbrödet jag någonsin ätit! Givetvis beställer man “the coffee of your choice” av den trevliga servisen. 

     Det är svårt att hitta något att klaga på. Det skulle vara att den mysiga poolen skulle kunna ha varit en grad varmare. Men petitesser! Loved and lived every minute på Manon Les Suites Guldsmeden!