Det ena hotellet heter Frantz och ligger vid Slussen. Det andra heter Ruth och ligger i Vasastan. Två hotell som ägs av samma familj och som drivs av två systrar. QX checkar in en måndag på Ruth. Ett boutiquehotel som slog upp dörrarna sommaren 2021 och som har 62 rum olika storlekar.
Redan i loungen känner jag att jag gillar stället. Det schackrutiga golvet, den råa tegelväggen, färgerna, tavlorna och skulpturerna (hotellet har ett kul samarbete med Litz art space som fyller hotellet med spännande konst).
I den dygnet runtbemannade receptionen möts jag av en av de trevligaste tjejerna jag mött i en reception, så där perfekt avvägd mellan charmigt avslappnad och proffsigt artig. Bakom henne på väggen i receptionen finns ett klarrött nyckelfack, även om hotellet inte har nycklar så ligger varje nyckelkort i en läderficka med en tofs och är snyggt placerat i ett nyckelfack.
På hemsidan kan man läsa att Hotel Ruth beskrivs som ”ett nyrenoverat kvartershotell som erbjuder opretentiös lyx” och det får jag allt hålla med om.
Den här gången checkar vi inte in i ett vanligt standarddubbelrum, vi bor i ett fint hörnrum kallad Ruth’s Suite på 1:a våningen med utsikt över korsningen Surbrunnsgatan och Döbelnsgatan. Rummet har tre stora fönster, stuckatur och dubbeldörrar, en soffgrupp och en stor tv precis vid sängens fotända. Men det coola med det här rummet och det gjorde att vi ville test-bo här var att rummet har ett härligt badkar mitt i hallen med tv på väggen, kristallkrona i taket och en champagnehink bredvid. Varmt bad, tv och champagne… ja, ni fattar. Här kan man bli fast hela kvällen.
Jag tar mig dock ner till restaurangen där det serveras crêpes. Hotellet har ingen egen restaurang utan beställer maten från Crêperie & Logi som ligger vägg i vägg. En restaurang som även finns i Visby, Åre och Borgholm.
Receptionisten serverar. Det är en handfull gäster i restaurangen men fler i loungedelen, hon har att göra.
Trots ett hörnrum på första våningen i en korsning är det ändå förvånansvärt tyst i rummet, Elite-sängarna är drömsköna och frukosten, som alltid ingår på Ruth, är även den ett snäpp bättre än på de flesta andra 4-stjärniga hotell. Som det enorma kakbordet med godaste tårtan.
Men varför heter hotellet Ruth då undrar ni? Jo, Ruth står helt enkelt för Rebel Unique Tailormade & Humble. ”Värdeord som är med oss i allt vi gör” menar hotellchefen.
Jag tycker de lyckas bra.