När man bläddrar i reseguider över Sydafrika blir man oftast helt matt. Det finns så mycket att göra. Man kan surfa i Durban, se vilda lejon i nationalparkerna, besöka historiska Soweto, åka båt bland valar, dricka vin i vindistrikten, äta på spännande restauranger i Kapstaden, skutta runt bland de färgglada husen i Bo-Kaap eller besöka fängelset på Robben Island där Nelson Mandela satt tillfångatagen i 18 år.
Sydafrika är stort. Istället för att nämna antalet kvadratkilometer blir det tydligare om man säger att Sydafrika är lika stort som Frankrike, Spanien och Italien är tillsammans. Folkmängden är 44 miljoner, huvudstaden är inte Kapstaden som kanske är lätt att tro, utan Pretoria. Men den största staden är Johannesburg med sina 3,6 miljoner invånare.
Jag hade aldrig varit i Afrika överhuvudtaget tidigare innan jag spenderade tio dagar i Sydafrika i oktober. Tre av dem spenderade jag i Kapstaden. Och efter att ha tillbringat ett par dagar i Johannesburgs duggregn bland hus som var omringade av taggtråd och elstängsel var det som att komma till paradiset när solen och de två haven mötte en efter en två timmar lång flygresa. Kapstaden är fantastiskt vackert. Det är som att färgerna lyser starkare här. Skillnaden är så påtaglig att det kan jämföras med att sitta och titta på en gammal svartvit film på tv och sedan byta kanal och se ett avsnitt av tecknade Simpsons.

2. Manhattan. Klassiskt för-festställe. En blandning av f.d. Häcktet och Mandus. Känd för sina hamburgare. Ligger i hörnet Dixon/ Waterkant Street. 3 min från Bronx.

Klubben Bronx

3. Bronx. Klassiskt gaydisco med mestadels bögar, men absolut inte tomt på flator. Skön stämning! Ligger vägg i vägg med Beaulah bar.

Sydafrika i QX GayMap
Bickley House i QX GayMap
Antrim Villa i QX GayMap