– Fort Lauderdale is supergay!
Jag sitter i baren vid poolen på gaypensionatet Royal Palms i Fort Lauderdale. Hotellägaren Richard Gray, berättar entusiastiskt om gaylivet i staden, hur det har förändrats och expanderat under de senaste åren. 
– Hela gaycommunityt har flyttat från Key West och Miami hit till Fort Lauderdale, säger han. Vi ligger på Topp 5 över populäraste gaydestinationer i USA, efter städer som New York och San Francisco.
Personligen har jag mer tänkt på Fort Lauderdale som ett semesterparadis för Pantertanter, än ett paradis för partybögar. Det var hit jag trodde att många amerikanska pensionärer åkte, i tennisskor och golfkeps, för att vila och sola sig skrynkliga. Men efter ett par dagar i Fort Lauderdale får jag tänka om. Gay Pride
Den 16-22 juni 2008 firades Pride i Fort Lauderdale och för första gången genomfördes paraden, festivalens höjdpunkt, efter mörkrets inbrott. Framför allt för att lyfta fram och dra uppmärksamheten till alla vackra glittrande kostymer och festligt upplysta vagnar. Klubbdivan Crystal Waters uppträdde och hela gaykvarteret Wilton Manors förvandlades till en jättefest. Efter paraden dansades det på gatorna till midnatt, sedan fortsatte festerna på barer, klubbar och restauranger.

Bo Gay
Var ska man bo då i Fort Lauderdale? Ja, många väljer att bo på något av de 30 gaypensionat som finns av varierande standard. En del är endast för män, andra tar även emot kvinnor. Det finns däremot inga lesbiska resorts.
– Jag tror lesbiska föredrar att bo på mainstream-hotels, säger Richard. Om det fanns en efterfrågan på lesbiska resorts så borde det ju ha funnits vid det här laget.
Richard öppnade Royal Palms 1991 och sedan dess har det regnat priser över stället. Det är ett L-format tvåvåningshus med pool, inbäddat bland palmer, och bara två kvarter från havet. Inget av de andra gayhotellen har samma standard som Royal Palms (varje gång som t.ex. rummen städats hittar man orkideeblommor prydligt placerade på huvudkudden – och i toaletten!).
Hotell finns det gott om i Fort Lauderdale. Och fler byggs det. Hilton Beach Resort har bara varit öppet i ett år och är med sina 374 rum (mestadels sviter) helt fantastiskt med en enastående utsikt precis intill havet. I oktober öppnar designhotellet W med sina 550 rum i huset bredvid och på andra sidan Hilton öppnar snart Triumph ännu ett lyxhotell. Bara att välja alltså…
Förutom ett gediget gaynattliv kan man ju även bada och sola bland homosar i Fort Lauderdale. Gaybeachen heter Sebastian och ligger ”mitt i stan”. Följ bara Sebastian street ända ner till havet.

Fort Lauderdale i QX GayMap