Idag är det något som tiotusentals kryssningsresenärer gör framförallt under sommarhalvåret. Storleken på de skepp som idag trafikerar Östersjön vore ofattbar för våra förfäder, men nu tar vi det för givet och en mindre stad fylld med bekvämligheter flyter fram knappt påverkad av vädrets makter.

En bekväm seglats är något som lockar de närmare 2000 gaykillarna som utgör denna veckas kryssningsgäster på superkryssaren GTS Celebrity Constellation som chartrats av världens största arrangör av gayresor, Atlantis Events. Varje år åker över 20.000 personer på någon av de destinationer som arrangören erbjuder. Det är andra gången som Atlantis arrangerar denna östersjökryssning och den har varit slutsåld sedan mer än ett halvår tillbaka. QX rapporterar från kryssningen som via ett antal hamnar i österled för skeppet till slutdestinationen Stockholm.

Innan vi lägger ut från kaj i Köpenhamn måste den obligatoriska säkerhetsövningen klaras av och då är det flytväst på som gäller. Efter att alla formella säkerhetsinstruktioner är avklarade blir det samling på soldäck med stort cocktailparty då lyxkryssaren sakta lägger ut från kaj. Öresund med Köpenhamn och Malmö förbundna med bro och tunnel utgör en fantastisk bakgrund för vår färd som först går norrut för att sedan runda Själland och lägga kurs söderut mot Warnemünde i Tyskland.

Kvällen erbjuder flera möjligheter till nöje och den världsberömda komediennen Pam Ann från Australien underhåller i stora teatern med sin fullständigt hysteriska show. Att få en gaypublik till att tjuta av garv när hon bitchar som ”flygvärdinnan från helvetet” är något som hon behärskar till fullo.

Under natten fylls det stora dansgolvet ombord, stämningen är hög med många välpumpade kroppar med t-shirtsen hängande i nonchalant i byxlinningen medan svetten flödar i det dunkla ljuset tills att sista man lämnar golvet i gryningen. De som inte dansat och festat förbereder sig att redan klockan 7 lämna skeppet för att med specialchartrat tåg åka till Berlin för en dag med ett fullspäckat program. De som inte följde med på tåget erbjuds många andra alternativ. Vi väljer budgetvarianten och åker med tuff-tuff-tåg på smalspåring järnväg till den gamla kurorten Heligendamm.

Att tillsammans med killar från Australien, Schweiz, Sydafrika, Venezuela, USA, Holland, England med flera länder kunna umgås, festa och dela upplevelser är en alldeles fanastisk upplevelse. Det stora antalet resenärer innebär att det finns nya bekantskaper att göra hela tiden. Vi träffar läkaren från Kenya, datakillen från Houston, advokaten från Chicago, tandläkaren från Durban och det minglas med fastighetsmäklare, lärare, skådespelare, flygvärdinnor och människor från alla kulturer och bakgrund. Den gemensamma nämnaren är att alla är gay, ingen attityd, bara glada miner, detta är gaylife så bra det kan bli.


Ett skepp kommer lastat…


Boy Bar XL i QX GayMap