När Stockholm Pride till tonerna av gitarrmusik presenterade invigningstalare och DogTag vid ett mingel på Stadsteatern igår kunde samtidigt fritidshänget Egalias eldsjälar Marie Carlsson och Katarina Stenkvist skåla extra i champagne med RFSL Stockholms verksamhetschef Christian Antoni Möllerop.
Vid tisdagens möte i Organisations- och föreningsutskottet i Stockholm stad där RFSL Stockholm sökt 1,2 miljoner i bidrag, beslutades att för 2009 avsätta 225 000 kronor.
– Det räcker till i december, förklarade Marie Carlsson på Egalia vid Pride-minglet där Egalia-gänget passade på att festa lite extra.

Christian Antoni Möllerop

Verksamhetschefen på RFSL Stockholm Christian Antoni Möllerop sa att stödet nu ger verksamheten ”andrum” och att man nu omedelbart skall börja arbeta med en ansökan för 2010.
– Vi ser det som ett första steg, nu vill vi skapa en dialog med Stockholms stad kring en mer långsiktig lösning, förklarar han i ett pressmeddelande från RFSL.
– Vi har i den här processen fått indikationer på att det ekonomiska ansvaret ska delas mellan stadsdelarna. Vi hoppas att Stockholms stad tar ett samlat grepp kring den här frågan och skapar en dialog med oss kring hur vi kan samarbeta.
Den namninsamling som dragits igång till stöd för Egalia fick på kort tid in totalt 2575 underskrifter.
– Vi är så tacksamma för det stöd vi har fått i den här processen, och responsen på vår namninsamling har varit överväldigande, säger RFSL Stockholms ordförande Anna Söderström.


100 000 till Egalia från Ruwaida

Egalia nedläggningshotat utan stöd från staden