STOCKHOLM.

Egalias projektpengar från Arvsfonden tar slut i höst, men Stockholms stad vill inte hjälpa till eftersom de anser att RFSL ”redan är en av stadens största bidragstagare och borde omprioritera sin budget”, vilket är ett helt felaktigt påstående menar Christian Antonio Möllerop.
Helene Öman, pressekreterare för social- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulf Kristersson (M) gick ut med att RFSL-Stockholm mottog mest pengar i Stockholms stad. Stadsmissionen till exempel, fick hela 2 miljoner kronor mer. Dessutom påstod hon att vi låg på fjärde plats på listan över vilka som fick mest. Vi är inte nummer fyra, vi är nummer 13, säger han.

Christian Antonio Möllerop förklarar också att RFSL inte kan omprioritera i budgeten eftersom pengarna de fått är vigda till hiv-prevention, och alltså inte får användas till Egalias verksamhet.

– Vi går nu vidare och fortsätter dialogen med politikerna, och försöker öka förståelsen för vad Egalia är. Därför kommer vi också att bjuda in politiker till verksamheten, säger han.

Marie Carlsson, verksamhetsansvarig på Egalia förstår inte hur politikerna resonerar med tanke på undersökningen om hbt-ungdomars dåliga hälsa som integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni presenterade i december 2008, vilken Ungdomsstyrelsen nu fått i uppdrag att presentera en rapport om 2010.

– Planen med Egalia var ju att få hbt-ungdomar att må bättre. Nu kan vi ju faktiskt visa hur mycket bättre de mår tack vare Egalia och att de behöver en mötesplats, men det hjälpte tydligen inte. När deras undersökning väl är klar, om två år, då har Egalia redan lagts ner, säger hon.Egalia i QX GayMap

Läs även debattartikel från RFSL Stockholm och Egalia:

Kristersson och Öman (M), ni tar fel!