Makode Linde är en av många queera personligheter inblandade i Berns populära nattklubb 2.35:1. Men efter att i lördags kväll ha kallats ”bögjävel” av en av Berns dörrvakter är han osäker på hur framtiden ser ut.

– I nuläget är jag för chockad för att ta ett beslut, säger han.

Enligt Makode Linde ska en av klubbens ordningsvakter oprovocerat kallat honom för ”bögjävel” och sedan upprepade gånger svurit åt honom. Makode Linde hämtade då sin arbetsgivare, Berns nattklubbschef Martin Kling.

– Han tvingade dem till att pliktskyldigt be om ursäkt, men tyckte att jag inte behövde göra någon grej av det. Jag tycker att det är märkligt att de försöker tysta ner mig. Genom sitt agerande visar Berns de att sätter sitt varumärke framför sina anställda och gäster. Alla älskar homos under Pride, men när något sådant här händer ser man var de verkligen står.

Martin Kling känner inte igen sig i den bild som Makode Linde ger:

– Jag har under flera år aktivt jobbat med gayevent och är involverad i den världen. Makode är till och med morbror till min son. Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och sätter inte Berns varumärke framför våra anställdas välmående.

Händelsen är nu polisanmäld.

– Ja, jag polisanmälde direkt morgonen därpå. Minoriteter har fått sina rättigheter för att folk genom historien har sagt ifrån. Men rättigheterna hänger på en skör tråd, och om man inte säger ifrån när man blir kränkt på sin arbetsplats kommer vi snart att förlora de rättigheterna.

Huruvida vakten från vaktbolaget Magnus Ahlman AB – som även arbetar på Riche, East och andra klubbar kring Östermalm – får fortsätta på Berns är oklart.

– Jag kan inte säga något i nuläget. Men vi har kallat till krismöte i eftermiddag. Vi ser som sagt väldigt allvarligt på det här, säger Martin Kling.

QX har försökt nå Magnus Ahlman för en kommentar.