That’s soo Miranda – att ge sig in i politiken alltså. Det har länge spekulerats om Sex and the City-stjärnan Cynthia Nixon skulle ge sig in i rejset och igår stod det klart. Hon satsar på att bli USA:s första öppet lesbiska guvernör.

– Jag älskar New York och idag tillkännager jag min kandidatur till guvernör i New York, skriver hon på Twitter.

Hon delar också en kampanjfilm där hon för första gången presenterar sina sakfrågor – massfängslandet, sjukvård, tunnelbanan och fattigdom.

– New York är mitt hem och jag har aldrig bott någon annanstans. När jag växte upp var det bara min mamma och jag i en tvåa på femte våningen. New York är platsen där jag växte upp och där mina barn växer upp.

– Jag är stolt över att ha tagit examen från en kommunal skola och lika stolt över att mina barn studerar där. Jag hade tur och fick chanser som dagens barn tyvärr inte får.

– Våra ledare har svikit oss. Vi är nu den mest ojämställda delstaten i hela landet. Med både otrolig rikedom och extrem fattigdom. Hälften av barnen i våra norra städer lever under gränsen för fattigdom.

– Hur kunde vi låta det här ske? Jag älskar New York, jag har aldrig velat bo någon annanstans. Men något måste förändras. Vi vill att vår regering ska fungera igen, i sjukvården, jobba för att stoppa massfängslandet och få vår trasiga tunnelbana att fungera.Vi är trötta på politiker som bryr sig mer om rubriker och makt än om oss.

– Jag är Cynthia Nixon, jag är en New Yorker och tillsammans kan vi vinna den här kampen, avslutar hon.