Valdez väntade på sin tjejkompis utanför en toalett på en studentfest i Newark, USA i förra veckan. Bara minuter innan hade de tagit en selfie med stora leenden som de delade på sociala medier. Men kvällen skulle snart ta en brutal vändning.

Till NBC 10 berättar Valdez att han attackerades av ett gäng killar från studentföreningen som arrangerade festen.

– Jag tittade inte ens åt deras håll, de bara kom fram till mig. De var oartiga och sa att jag skulle gå och kallade mig öknamn.

Direkt innan killgänget gick till fysisk attack ska en ha kallat Valdez för ett homofobiskt skällsord, vilket han svarade på genom att ge honom fingret.

En festdeltagare filmade slagsmålet på sin mobiltelefon. På filmen syns hur Valdez, iklädd rosa shorts, attackeras av flera män, samtidigt som vännen Erica försöker dra bort killarna från sin kompis.

– Jag sprang dit och försökte få bort dem från honom. Det kändes som att det aldrig tog slut, så fort någon drogs bort så gick en annan till attack, säger hon.

Valdez bröt fotleden och vårdades på sjukhus i två dagar. Nu hoppas han att universitetet University of Delaware, där killarna studerar, kommer att agera.

Universitet skriver i ett pressmeddelande att de inte tolererar den här typen av beteenden från sina studenter samt att de kommer att vidta nödvändiga åtgärder.

Se den upprörande filmen här!

Minuter innan attacken tog Valdez och tjejkompisen Erica en selfie.