International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia (IDAHOT) ägde rum igår. Det är en dag ämnad åt hbtq-kampen och att stå upp mot homo- och transfobi.

Vänsterpartiet var snabba på bollen och skickade ut en videohälsning från Malin Björk, partiets nya hbtq-talesperson redan på morgonen.

– Här i EU-parlamentet jobbar jag dagligen med att stå upp mot homofoba krafter. Våra rättigheter attackeras från extremhögerns nationalister som vill ta oss två århundrade tillbaka i tiden. Det där kommer Vänstern aldrig acceptera, säger Björk.

Miljöpartiet kom strax efter med en Facebook-hälsning.

– Frihet att vara den man är ska inte behöva vara en kamp – det är en rättighet och ska vara en självklarhet, skriver de till en färgstark inspobild.

INTERNATIONELLA DAGEN MOT HOMO- TRANS- OCH BIFOBIFrihet att vara den man är ska inte behöva vara en kamp – det är en…

Publicerat av Miljöpartiet de gröna den 17 maj 2018

Liberalerna tog även de till Facebook med en hälsning och en härlig bild.

Idag är det Internationella dagen mot homo- och transfobi. Liberaler har länge gått i spetsen för HBT-rättigheter och…

Publicerat av Liberalerna den 17 maj 2018

Men där tog det politiska engagemanget slut och i skrivande stund har resten av partierna inte lyft IDAHOT-dagen på den nationella nivån.

Kanelbullens dag, den 4 oktober, ser däremot ut att ha varit populärare bland politikerna och en snabb sökning i sociala medier genererar långt många fler träffar än IDAHOT.  Samtliga partier har valt att lyfta det sockriga bakverket på ett eller annat sätt. Ibland på partiledarnas privata sociala medier och/eller utspritt i landet på kommunnivå.

Ebba Busch Thor (KD) firade den senaste bulldagen med en Instagramuppdatering om hennes barns bullbak.

– Gott och gott igen. Precis så känner jag för hembakade bullar. Det är gott flera gånger, skriver Busch Thor till hashtaggen #Kanelbullensdag.

Moderaterna passar på att nämna bulldagen på Twitter och Ulf Kristersson slängde in det i ett tal.

Centerpartiet delade med sig av en härlig bild.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt åt bullar med pensionärer på ett seniorboende i Hallstahammar.

Miljöpartiet pushade för veganska kanelbullar.

Liberalernas Jan Björklund avslöjade för Nyheter 24 att han tänkte smaska på en kanelbulle och ta en kopp svart kaffe.

Socialdemokrater runt om i landet mumsade hejvilt på bullar och delade bilder på Facebook.

Dock har inte Sverigedemokraterna och/eller Jimmie Åkesson firat bulldagen, i alla fall inte på sociala medier eller offentliga kanaler. Men SD:s riksdagsledamot Carina Ståhl Herrstedt som var med och grundade SD kvinnor skapade dock lite rabalder kring Kanelbullens dag 2011 då hon meddelade att hon ville avskaffa den Internationella Kvinnodagen, 8 mars och så även Kanelbullens dag. Det betyder att SD i alla fall har nämnt Kanelbullens dag en gång mer än IDAHOT-dagen, om det bör räknas är upp till dig.