Det var i tisdags som nazister från Nordiska motståndsrörelsen intog Icabutiken i den idylliska staden Trosa i Södermanland. Där delade de ut nazistisk propaganda till besökare och betedde sig hotfullt, skriver Jenni i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

– De betedde sig hotfullt mot människor som inte ville ta emot flygbladen. De vägrade avlägsna sig och menade att de skulle besöka oss dagligen i två till tre veckors tid.

– Mina kunder och medarbetare blev illa berörda av deras närvaro, många blev rädda. Vi ringde polisen men de hade inte tid att komma.

Efter samtalet till polisen kontaktade hon sitt vaktbolag som då befann sig tio mil bort.

– När de anlända så valde nazisterna att avlägsna sig. Men med ett uttalat löfte om att komma tillbaka,

I inlägget frågar hon sig vad som kommer att hända härnäst och uppmanar folk att stå upp mot hatet.

– Jag är homosexuell. Min fru jobbar också i butiken. Vi tillsammans med många andra av olika ursprung, läggningar, identiteter och utseenden utgör butikens kärna tillsammans med alla våra kunder.

– Vår butik med kunder och medarbetare är hotade. Detta är en verklighet vi numera upplever i allt större utsträckning. Men jag vägrar acceptera att det ska få vara så här. Det är en skam och vi behöver gå ihop för att stoppa de våldsbejakande organisationernas framfart.

Inlägget har i skrivande stund delats 132 delningar och till QX berättar Jenni att hennes engagemang har fått ”otrolig” respons.

Och nu vajar dessutom regnbågsflaggor över affären för att visa nazisterna att Icabutiken i Trosa inte ger vika.

Publicerat av Jenni Steiner Onsdag 11 juli 2018