Sara Mats Azmeh Rasmussen avbröt på fredagskvällen sin då två dagar långa hungerstrejk. Sedan början av veckan har hon suttit utanför Islamsk Råd Norges, IRN, lokaler i centrala Oslo. Till Aftenposten.no säger hon att hon avbrutit aktionen sedan IRNs generalsekreterare Mehtab Afsar träffat henne och de kommit överens om att rådet skall medverka till att motarbeta hets mot homosexuella.
Under protestaktionen som i torsdags övergick i hungerstrejk, har Sara Mats Azmeh Rasmussen fått såväl stort stöd och mediauppmärksamhet som utsatts för trakasserier via telefon och även fysiskt.
Till gaysajten Gaysir.no säger hon att aktionen motiveras av att norska homosexuella muslimer antingen lever i det fördolda eller i ett rent helvete.
I går kväll skrev hon till humanistsajten, Fritanke.no, i samband med att hon avslutat sin aktion att hon inte är nöjd med resultatet.
”Men jag vill inte skada muslimer. Att kollapsa utanför byggnaden skulle bli en stark bild som kan öka spänningarna. Jag nådde inte mitt mål och jag beklagar det”, sa hon.

Hungerstrejk mot islamiskt råd Norsk politiker vägrade ta avstånd från dödsstraff Islamisk Råd ber om fatwa-råd i homofrågor