QX har tidigare skrivit om Abdolah i samband med att han föreläst tillsammans med sin bästa vän Samiaullah runt om i Sverige om hur det är att vara hbtq i Afghanistan. De har åkt runt på ett tiotal platser i Sverige och för inte längesedan var Abdolah inbjuden som årets Regnbågstalare på West Pride och talade inför mer än 10 000 personer.
Nu har han dock fått beslut från migrationsverket. Han har fått avslag på sin sista asylansökan och ska återvända till Afghanistan där hans liv är i fara.

Migrationsverket har avslagit asylansökan för att de inte tror på att Abdolah är homosexuell. Han trodde först att han var bisexuell, men sedan ändrat sig till homosexuell och förklarat detta för Migrationsverket. Men det hjälpte inte.
Abdolah kommer från Iran, där det fortfarande är dödstraff för homosexualitet, men Migrationsverket anser att han istället ska utvisas till Afghanistan eftersom ingen känner honom där. Även i Afghanistan kan straffet för homosexualitet vara döden.

Men Afghanistan är inget bättre, eftersom Abdolah den senaste tiden varit öppen om sin läggning i Sverige och dessutom deltagit på flera offentliga uppträdanden.
Därför finns flera i Sverige som hotat honom. De hotar honom med att om han återvänder till Afghanistan kommer de sprida information om hans sexualitet till personer i Afghanistan som ska döda honom.

Abdolah har varit med i både SVT och TV4 för att prata om sin situation och om hur det är att vara ung och homosexuell i Afghanistan. West Pride-festivalens ordförande Tasso Stafilidis har skrivit ett uppmärksammat öppet brev till statsminister Stefan Löfven i GP. Hundratals personer har delat inlägg på Facebook där de vädjar andra att hjälpa Abdolah.
Nu finns det också en namninsamling med målet att stoppa utvisningen och regeringen ska se över asylrätten för hbtq-personer.
Namninsamlingen hittar i HÄR.