Den i Minneapolis populäre väderpresentatören Sven Sundgaard, 39, fick efter 14 år på den lokala tv-stationen KARE 11 plötsligt sparken, rapporterar Queerty.com. Anledningen var att han delade ett Facebook-inlägg, skrivet av den lokale rabbinen Michael Adam Lantz, som var kritiskt mot de extremhöger-orienterade och beväpnade demonstranterna utanför den demokratiske guvernören Tim Walz residens. Den beväpnade mobben var emot guvernörens stränga Corona-restriktioner, och påhejades av president Donald Trump som samma dag twittrade ”Liberate Minnesota”. Rabbinen kallade i sitt FB-inlägg demonstranterna för ”white nationalist Nazi sympathizer gun fetishist miscreants”.

Trots att Sundgaard tog bort inlägget snabbt blev han avskedad då demonstranter och deras sympatisörer hört av sig till tv-stationen, som kommenterade händelsen med orden: “På grund av återkommande övertramp av KARE 11:s nya etiska regler och policies har vi beslutat att vi och Sven Sundgaard går skilda vägar.”

Beslutet fick många av tv-kanalens tittare protestera mot att deras favorit-väderpresentatör försvunnit från rutan. Några av kommentarerna löd:
“I am on the side of science and Sven.“
“Sad that a weatherman is held to a higher standard than our current president.”
”Due to the poor ethics of KARE 11, I have decided to part ways with KARE 11.”
“Sven was part of the reason I watched Kare11, so I’ll just choose another network for my news.”

Sven Sundgaard fick även personligen massor av stöd av sina tittare och följare, som han tackade med orden: ”Hello everyone, I see you, I hear you, I love you all!”

Den som saknar Sven i tv kan såklart fortsätta att följa den snygge väderpresentatören på hans Insta-konto:
https://www.instagram.com/explorewithsven/?hl=sv

Och ja. Sven Sundgaard har både svenska och norska rötter. Catfight mellan ”Allt för Sverige” och ”Alt for Norge” 2021?