Det var i slutet på förra veckan som Conni Rooke fick en lapp i sin brevlåda. Det var då någon som skrivit ut hans profilbild på dejtingappen Grindr och lagt den i hans brevlåda. Det fanns inget meddelande på lappen, men Conni fylldes ändå med ett obehag.

– Min första tanke var att någon vill markera att den vet vart jag bor. Jag försökte komma på om jag varit otrevlig eller om jag dissat/blockat någon som nu är ute efter att hämnas. Det var obehagligt att inte veta vem det är som sökt min uppmärksamhet.

Hur kändes det att någon gjort detta?
– Det slog mig faktiskt inte förrän först idag när jag skulle hämta posten igen. Vad väntar idag? Vad ligger i brevlådan denna gången? Jag öppnade en glipa av brevinkastet innan jag vågade öppna helt. Obehag är min samlade känsla!

Conni Rooke är admin för gruppen Bögarnas Paradis och det vet där han lade upp att någon gjort detta. Några veckor tidigare hade en annan person i samma grupp fått ett hakkors klottrat på sin dörr, något som QX rapporterat om.

– Att händelserna skulle ha ett samband ser jag som långsökt, men ingen av oss vet vilka medlemmar som finns på Bögarnas Paradis, Grindr och andra social medier. Och man vet ju aldrig vad som försegår i huvudet på andra.

Händelsen är polisanmäld och även om Conni inte tror att det kommer tas vidare, så tycker han det är viktigt att göra en anmälan för statistikens skull.