Den nazistiska rörelsen NMRs sajt Nordfronts ansvarige utgivare dömdes i Falu Tingsrätt den 30 oktober i år för hets mot folkgrupp efter att ett inlägg där Prideparaden i Ludvika påstod bestå av ”pedofilvurmare” och hade till syfte att ”sexualisera Ludvikas barn”. Då inlägget legat ute fem månader fälldes den ansvarige utgivaren för brottet hets mot folkgrupp.

Den ansvarige utgivaren dömdes förra året till fängelse, ett ovanligt straff för publicering, och domen bekräftades i oktober av Göta hovrätt.

Justitiekanslern lämnade den 11 december in en stämningsansökan mot en annan av NMRs propagandasajter. Sajten registrerades den 12 mars i år och tilldelades utgivningsbevis vilket gör att den lyder under Yttrandefrihetsgrundlagen.

Stämningsansökan omfattar 28 tillfällen ”som uttrycker hot eller missaktning för judar, invandrare, homosexuella eller andar folkgrupper än den nordiska med anspelning på etniskt ursprung, hudfärg, trosbekännelse eller sexuell läggning.”

I de fall där missaktning för homosexuella uttryckts har det, likt tidigare fall, främst handlat om upprepade påståenden om att Pridearrangemang och ”homolobbyn” vurmar för pedofili. I ett inlägg framförs även missaktning mot transvestiter och transpersoner. I ett radioprogram berättas om hur homosexuella förr i tiden misshandlades och att polisen då tittade bort. Det kallas ”en trevlig tillställning”. Radioprogrammets rubrik är ”bunta ihop och slå ihjäl dom”.

Förutom inslagen om homosexuella så omfattar stämningsansökan även fall med bilder på ”romersk hälsning” och att hyllningar av nazismen publicerats som i sig innebär en ”missaktning mot judar, homosexuella personer och andra folkgrupper än den nordiska”, och i flera inlägg missaktas flyktingar och judar.

Anmälningar mot den nya NMR-sajten lämnades tidigare i år in av Juridikfronten.

Den ansvarige utgivaren nekar till brott.