”Jag har sagt det förut och jag säger det igen, under tiden som president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo sitter vid makten, kommer inte samkönade äktenskap att legaliseras.”

Presidenten var tydlig när han höll tal vid en kristen ceremoni i en evangelisk kyrka i Ashanti regionen i Ghana – hbtq-personer kommer inte få det bättre under hans tid vid makten. Han var såpass tydlig att han upprepade uttalandet flera gånger, detta rapporterar African News.

Många hbtq-organisationer har larmat om en större utsatthet för hbtq-personer och i förra veckan var Ghanas första och enda hbtq-center tvunget att stänga för att man upplevde en ökar hotbild.

Högsta polischefen: ”Så länge det finns anti-hbtq lagar kommer polisen utfärda dem”

Det finns inga lagar som skyddar hbtq-personer i Ghana och samkönat sex är olagligt. James Oppong-Boanuh, högsta polischef, har varit tydlig med att de som bryter mot lagen kommer polisen att gripa.

– Om folket i Ghana bestämmer att vi ska legalisera det och ta bort det från lagboken, då är vi okej med det. Men tills dess kommer vi utfärda de lagar som finns, säger han till tidningen Pulse.