Enligt sajten GhanaWeb hade polisen fått in tips från allmänheten och tog därför beslut om att slå till mot bröllopsceremonin, detta skedde under lördagen 27 mars. GhanaWeb har dessutom fått videomaterial från händelsen, där man hör folk skrika och man ser hur polisen agerar våldsamt mot gästerna.

Polisen tvingades senare att erbjuda borgen och släppa kvinnorna de arresterat, då det inte fanns några lediga celler på kvinnoavdelningen.

Okwahuhemaa Piesie Afia Pokua, är journalist och jobbar i området där arresteringen skedde. Hon blev vittne till händelsen och säger till GhanaWeb att man försökt dölja att det var ett bröllop genom att säga att det var en födelsedagsfest. Men bröllopsdekorationerna, bland annat tårtan, avslöjade det riktiga syftet.

– Jag hade information om att några personer man trodde var homosexuella skulle ha en fest och att de kallade det ”födelsedagsfest”, men syftet var att två kvinnor skulle gift sig, säger hon.

Bara 15 minuter in i bröllopet så kom polisen och avbröt det hela.

Hbtq i Ghana under stor press

Attityden mot hbtq-personer i Ghana verkar bara bli sämre och sämre. Tidigare i år så fick ett center riktat till hbtq-personer stänga, då ansvarig upplevde att det fanns en stark hotbild mot centret och att man inte kunde garantera besökares säkerhet. Dessutom var det inte längesen som Ghanas president sa att han aldrig kommer tillåta att samkönade gifter sig, så länge han är president.