Texten har fått stor uppmärksamhet och stor spridning på sociala medier. Under rubriken ”Könsförvirring” skrev KD Salem att sexualundervisningen ska granskas, eftersom elever får ta del av ”extrema sextekniker” och att hbtq ”förvränger huvudet på våra barn”.

”Innan visste alla i klassen om man var flicka eller pojke, men efter lektionen visste ingen vad man var för något”, skrev partiet i texten. De hänvisade även till ”naturens och skapelsens ordning”.

I ett mejl till DN, har Pernilla Schubert, ordförande för KD Salem, skrivit att texten innehåller formuleringar som är olämpliga.

”Vi ville lyfta frågan om att sexualundervisningen i svensk skola är viktig. Den är för viktigt för att delegeras bort och ska därför bedrivas i skolans regi av lärarna själva, eller tillsammans med skolsköterska, kurator eller ungdomsmottagning.”

Hon skriver också att besök från ideella organisationer ska tillåtas, så länge de kvalitetssäkras genom att lärare, skolsköterska, skolkurator eller ungdomsmottagningar medverkar.