Hur skulle du beskriva ditt yrke?
– Det är ett jobb, som alla andra. Men visst är det tufft. Fast jag är min egen chef, så det är jag som har kontrollen. Precis som andra arbetar jag också nio till fem.

Varför tycker du att det ska vara lagligt att sälja sex?
– Att kriminalisera sexhandeln löser ingenting. Det gör bara att vi blir fråntagna våra rättigheter. Om vi blir utsatta för våld, vart ska vi då vända oss?

Khartini menar att det vore lättare med hivprevention, om det skulle vara lagligt att sälja sex.
– I dag är det mycket svårt att nå de som säljer och köper sex. För allt sker underground. Det är intressant, marknaden finns, oavsett om den är laglig eller inte.

Hon tycker att sexarbetare borde få gratis kondomer, ha rätt till vård och medicinska kontroller och bli behandlade med respekt.
– I Malaysia kan du bli haffad av polisen om du har kondomer i väskan eller i fickan. Jag vill inte gå runt och känna mig kriminell. Jag belastar ingen och får inget bidrag.

En person som jag talade med innan och som har mycket ”transkunskap” sa att det är vanligt att sälja sex om man är transperson. Vad beror det på?
– Vissa väljer att sälja sex av fri vilja. Andra är fattiga och många transpersoner har ingen annanstans att vända sig, de blir diskriminerade och får inget jobb. Sen får man ju mycket mer pengar om man säljer sex, än om man står i en fabrik och sliter häcken av sig.

Hur är det att vara hbtq-person i Malaysia?
– Samhället går bakåt. Vi är inte accepterade och i landet råder muslimska normer och lagar.
– I vissa delar av landet finns sharialagar, och enligt dem kan man bli piskad om man ”agerar som en kvinna”. Men jag agerar inte. Jag är en kvinna.

Hon berättar att det är särskilt tufft att vara ung och hbtq-person.
– Om en kille kommer till skolan med v-ringad t-shirt, eller en väska blir han satt på institution.

Vad hoppas du på i framtiden?
– Att folk inser att transpersoner faktiskt finns och att de också får mer att säga till om i hbtq-sammanhang.