Det kristna sidan Världen idag skriver att Korskyrkan i Gävle har beslutat att gå ur den Evangeliska frikyrkan (EFK). Anledningen är att de inte gillar de diskussioner som pågår inom EFK gällande samkönade äktenskap.

Till Världen idag berättar pastorn Samuel Liljeblom och föreståndaren Kevin David om beslutet att lämna som togs av församlingen i början av oktober.

– Vi ser det som en självklarhet vad Herren förmedlar genom sitt ord i den här frågan. Vi som församling står enade i den traditionella synen på äktenskap mellan man och kvinna.

Vidare tydliggör de att beslutet inte handlar om Immanuelskyrkans beslut att börja viga samkönade par, utan om att Evangeliska frikyrkan har fått fel fokus och lagt för mycket tid på frågan om inkluderande äktenskap.

– Vi älskar alla och Gud älskar alla. Men vi ska inte lägga enorma resurser på frågor där Bibeln är tydlig.

Inom den Evangeliska frikyrkan, som samlar nära 300 församlingar i Sverige, har det i flera års tid diskuterats hbtq och eventualiteten att öppna upp för samkönade äktenskap. Debatten inom rörelsen intensifierades efter EFK:s kongress hösten 2020 då det beslutades att kyrkans syn på samkönade äktenskap skulle utredas.