Efter att QX skrev om pastaföretaget Barillas klavertramp i onsdags i Radio24 har vår artikel till att denna artikel skrivits deltar nära 14 000 gånger på Facebook. Många läsare la upp bilder på hur de slängt sina Barilla-paket i papperskorgen.
Och samma reaktion på Barillas uppmaning till homosexuella att koka annan pasta än deras, kan ses runt om i världen. Och i Italien hotade parlamentledamöter att bojkotta företaget.
Under torsdagen pudlade ägaren Guido Barilla och bad om ursäkt.
– Jag är ledsen om mina formuleringar skapade missförstånd och debatt. I intervjun ville jag helt enkelt bara understryka den centrala roll som kvinnan har i familjen, sa han i ett uttalande som citeras i internationell media.
Barilla Group äger förutom sitt eget varumärke även Wasa Knäckebröd som på sin Facebooksida formulerar pudeln från Guido Barilla på ett lite mer svenskanpassat sätt.
– Jag hyser den allra största respekt för alla människor, utan någon som helst åtskillnad. Självklart omfattar det även HBTQ-personer och lika självklar är varje människas rätt att uttrycka sina egna tankar och åsikter. Jag högaktar alla former av äktenskap och familjer.

”Homosexuella kan köpa annan pasta”