I ett mail skriver Ellen DeGeneres mamma Betty om sin dotters bröllop och slår samtidigt ett slag för att får kalifornier att rösta nej till förslag 8 vid folkomröstningen i november.
Som mor är det en underbar gåva att få dela kärlek och glädje vid sin dotters bröllopsdag. Spänningen, förväntningarna och lyckan är överväldigande. En gång i tiden trodde jag att jag aldrig skulle få vara med om en sådan speciell dag med min dotter, Ellen”, skriver hon.
Hon berättar kort om Ellen och Bettys svärdotter Portia de Rossis intima ceremoni med familj och nära vänner.
Tyvärr, vill vissa människor neka min dotter rätten att gifta sig med den hon älskar. Och det är helt enkelt fel.
Hon uppmanar alla kalifornier att registrera sig för att rösta vid valet och säga sin mening om förslag 8 som i konstitutionen vill skriva in att äktenskapet bara omfattar en förening mellan man och kvinna.
Alla föräldrar borde veta att deras döttrar och söner har valet att gifta sig. Och alla mödrar borde få möjligheten att vara en del av sitt barns bröllopsdag. Med din hjälp kan vi göra det möjligt.”
På YouTube kan man se Ellen och Portias bröllopsvideo som även visats i TV-showen Ellen. Den blir en del i den hårda politiska striden kring det könsneutrala äktenskapet som utspelar sig i Kalifornien.Kampanjsajten eqca.org

LÄS OCKSÅ

Starkt stöd för könsneutrala äktenskap i Kalifornien Ellen och Portia gifta!