Flatgalan levererade i år igen

Herregud! Innan flatgalan startade tänkte jag ”inget kan toppa förra året” – jag hade fel. Moa och Nour är lika självklara som underbara. De för oss igenom timmen med glimten i ögat och alltid nära till skratt. De skämtas som förväntat om att alla vill ligga med Nour (vilket vi vill) och det lesbisk nej svenskalandslaget i fotboll. Det var queer, politiskt och fucking fantastiskt.

I underhållningsväg fick vi se Beatrice Eli som var första artisten ut och hon brände av en ny låt och hennes lesbiska hit Girls. Moa och Nour försökte även de sig på att sjunga God-des and she’s gamla hit Lik it och Silvana Imam fick hela Pride Park att gunga. Där emellan delades det ut pris och det märks att det är valår. Första priset som delades ut var till årets klubb Malcriada vilket var helt rätt. I måndags var vi flera hundra glada tjejer (och en del killar) som svettades tillsammans på deras galna klubb. Årets mod gick till Athena Farrokhazad som i somras fick hela Sverige att sätta på P1 när hon sommarpratade och tack för det sommarpratet. Inte öga var torrt när hon tog emot sitt pris. Årets mod gick till Aleksa Lundberg som stod för det bästa tacktalet under kvällen. Och prisernas pris Årets flata som förra året gick till stencoola Nilla Fischer gick i år till Silvana Imam.

Nu är galan slut och jag längtar redan till nästa år. TACK till Moa och Nour som har gjort att även vi flator har något att se fram emot i Parken.

Pristagare:

Årets klubb – Malcriada
Årets mod – Athena Farrokhzad
Årets stolthet – Alexa Lundberg
Årets flata – Silvana Imam

Artister:

Beatrice Eli
Silvana Imam