Påskhelgen är då paradiset, eller i alla fall Blåkulla, uppstår för läderbögar världen över i Berlin. För det mer dansanta gardet är det lördag natt som är crescendot. Legendariska dansklubben Berghain öppnas upp så att portarna till sexhaket Lab-Oratory står öppna för allsköns orgier i läder, gummi och annat bastant. Påskhelgen i Berlin är ett måste för den som lever i lädervärlden och just Snax Club är en bra öppnare för de som inte är vana vid de allra mörkaste hålorna. Men helt blåögd bör man ju inte vara och leka säkert är ett måste! I Blåkulla såväl som i resten av världen!
Att denna Snax-fest dessutom är ett 20-årsjubileum gör knappast festen tristare! Le grande DJ för natten är Danny Tenaglia ! Inte illa. Och så spelar Pet Shop Bears som man kunde lyssna till redan 2011 på Slakthuset i Stockholm!




Med vallfärdandet till läderbögarnas eget Blåkulla så skulle man kunna tro att Sverige helt töms på denna illustra skara. Men så är icke fallet. Inte allt för få har helt enkelt inte råd att hos Ryan och Norwegian betala allt tillägg för det för lädermannen mest basala extrabagaget. Så tur att SLM Stockholm har sin traditionsenliga Easter Party Weekend! DJ och extra fest på Långfredagen och på lördagen med – håll i er nu – Dj Pamela som gör sin första spelning på många herrans år nere på läderklubben vars tema den kvällen är Sport! På med danskängorna och gympapjucken alltså!



Står man inte ut till lördag för att lyss till Pamela så är det redan askonsdag dags för en spelning hos succésatsningen Glory på Berns. Alltid lika snygga Erik styr med sin personal upp Berns källarklubb.



På torsdagsnatten – Skärtorsdag för den som är påskfetischist – är det efter att nya bögarnas gemenskap FIST haft sin premiär vid Skanstull dags att festa vidare hos Navid Kabiri på Göta Källare, bara en Supportermarsch bort, fast the other way around.
Partykonceptet Clean firar nio år och har vår älskade Jackie Clean på scen. DJs är Marcus Ullmarker, Pamela och Torgets fredagsgudinna Leo B som DJs. Obs – mycket gayturister i stan just nu så passa på att spana in hetisarna från när och fjärran.




Fredag och lördag håller stans fyra gayiga nattklubbar öppet. Så här onsdag har de dock ännu inte gått ut med information om vad som sker på Candy respektive Wonk fredag och Zipper, Switch liksom Wonk på lördag. Kolla in QX.se och GayMap eller lyssna er för på någon av stans gaybarer, inkluderat ljuvliga Mälarpaviljongen, om du nu tillhör den kräsmagade skara som vill veta vilka DJs som spelar var. Glöm för all del inte bort att det är ledigt på måndag, så Patricia, numera placerad vid Söder Mälarstrand, lär gunga lite extra denna påsk!


MALMÖ
I Malmö smygstartar SLM påskfirandet med att ha ett Underwear Party onsdag kväll! Spana in QX Shops nya utbud av kalsonger och jock straps. Flera passar mer än utmärkt i SLM-miljö!
SLM Malmö har, liksom bröderna i Stockholm, inte gett upp hoppet om påsken så det är öppet även på lördag! Och nästa helg är det stor fest då klubben på fredagen firar att man funnits i 25 år!





Påskhelgen uppmärksammas extra hos BeeBar på Södra Förstadsgatan. Uteserveringen är öppet, solen skiner och rosévinet lär flöda!



Wonk slår på stort denna påsklördag och har tagit ner Dj Zocky från Göteborg! Så tro oss, man behöver inte ta tåget över bron för att roa sig! Spara respengarna till den galna ESC-festen som snart barkar loss på allvar!


GÖTEBORG
Som vi redan berättat så firar BeeBar i Göteborg 6 år med en hejdundrande Påskhelg! Är du på plats finns såklart även Haket och Gretas som håller portarna öppna för påskfirare!



Landet Runt
Härliga klubben Pink Fridays, som fått Norrköping att återigen pinnas in på den svenska Gayparty-kartan, har fest på Långfredagen. Många kaniner av henkön utlovas.
I Kristianstad är det påskbuffé på Påskafton från klockan 20 och så drar den ordinarie puben igång 22 på RFSLs Heaven. Och i Borås är det denna lördag fest i RFSL-lokalen Magasinet.