Vilken grym kväll! Robin Bengtssons genombrott (ja, han var med i Idol, men det här är ju en större grej) lovar gott. Hans vansinnigt grymma Constellation Prize slog ner som en bomb i Sverige ikväll och jag är rätt säker på att han tog hem kvällen med mest röster. Hans Kygo-inspirerade låt satte sig som en smäck och den kommer att bli livsfarlig i finalen. Låten är så 2016 och är ett grymt val att följa upp Måns succé om det skulle bli så. Och ja, självklart var han med på QX omslag till februarinumret.

Ace Wilder gjorde honom sällskap till final vilket är helt rätt. Hennes supersnygga nummer hör hemma både i final och i Eurovision. Don´t Worry är även den en modern poplåt som sitter efter första lyssning. Assnyggt och kul och den blir superläcker i final den med.

Till AC gick som sagt även Samir & Viktor och Bada nakna. Men deras studentflaksanthem kommer garanterat att ta sig till final ändå. Den släpps ju redan ikväll och kommer att växa sig till en jättehit tills AC-festen i Halmstad.

Även Albin & Mattias gick till Andra Chansen med sin Rik. Där får dom det nog väldigt tufft…

Mimi Werners countrybagatell fick däremot tacka för sig tillsammans med Pernilla Andersson som föga förvånande kom sist. Det var en trött stund även om låten var fin och hade ett bra budskap.

Och jag är så otroligt lycklig att vi fick ett tryggt, snyggt och välbyggt program där Gina och Petra fick stråla med smart manus och snygga nummer. Och visst tusan var Stina Ekblad-läsningen av Groupie kvällens mest geniala stund? Hennes tokallvarliga läsning av duons fjolårshit var underbart utdragen och genererade massa skratt. Så fruktansvärt genialt!

Och så otroligt fint när Anna Book framförde sin brakschlager med tårar i ögonen. Gud, vad jag saknar den i tävlingen, men vilken hit hon fått nu. Det här var faktiskt det bästa som kunde hända med den trettio-årsfirande artisten. Stor kärlek till Anna Book och jag gissar att ni redan spelar den på förfesten innan ni ska ut till Wonk, Bee eller King Kong.

Och hallå, fyra miljoner röster?!?! Vilken succéstart! Jag längtar ihjäl mig efter nästa vecka då ännu fler QX-omslagsstjärnor drabbar samman i Malmö. Bland annat powerbrudarna Isa och Krista.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%