De fyra tjejerna från Skövde sjöng alltså sin popetnodänga Kom rakt in i Globen. Svenska folket valde ikväll deras låt framför storfavoriten Darins You´re Out of My Life, vilket får ses som 2010 års första stora skräll.
Jag är sjukt lycklig över att schlagern äntligen är tillbaka i festivalen. Nu har vi popschlagerfans varit svältfödda under två deltävlingar och det är bevisar bara att urvalsjuryns försök att ignorera alla oss schlagerfans i år inte funkar. De få popschlagers som går att tralla med i efter en lyssning tar sig vidare. Förra veckan var det Manboy, nu Kom och nästa vecka Pernilla Wahlgrens Jag vill om du vågar. Jag lovar. Melodifestivalen behöver ju sin lätttrallade pop som schlagerboabrudar, bögar och barn älskar året om. Så är det bara.
Darin tog som förväntat den andra biljetten till Globen. Hans snygga popballad You´re Out of My Life ger mig fortfarande inga vinnarvibbar, men den hör självklart hemma i Globenfinalen. Frågan är bara vad som hände med den av många tippade Darin-segern nu? Klarar han av att ta sig ända fram eller är folkets förstahandsval till Globen, Timoteij, Salem al Fakir och Eric Saade de tydligaste vinnarkandidaterna. Spännande.

Till Andra Chansen gick alltså Alcazars Headlines. Deras framträdande satt som en smäck, men låten är ingen Stay The Night, så är det bara. Men det råder ju ingen tvekan om att de går vidare från Andra Chansen. Jessica Andersson blir (tyvärr för mig som gillar I Did it For Love), en lätt match för trion. Och vad de än möter sedan så grejar dom det. Alcazar behövs i Globen och det vet folket.
Att Crucified Barbara tog sig till chansen var inte så överraskande med tanke på det stora stödet för hårdrock i festivalen. Minns bara HEAT och The Poodles avancemang ifjol och för ett par år sen. Låten Heaven or Hell gör fortfarande nada för mig. Men jag fattar att folk gillar det.

Vidare: Erik Linder blev alltså femma. Det blev väl för slätstruket och snällt, vilket man fattar. På plats sex hamnade afrikanska discon Yeba, sjua blev Elin Lantos klena rocklåt Doctor Doctor, och sist hamnade Johannes Bah Kuhnkes Tonight.

Bra program på det stora hela och Måns och Christine levererade stadigt. Det känns som att manuset fått lite mer bett nu, och man vågar satsa på liite grövre skämt. Schyst!
Nu blir det kalas hela natten på ett hotell i Göteborg. Jag avslutar helt omotiverat med en bild från Elin Lantos nummer.
Kram på er!