Trenden fortsätter alltså: De unga artisterna fortsätter sitt segertåg rakt in i Globen.
Väna Anna Bergendahl gick raka vägen till Globen med sin ballad This is My Life och vi är inte överraskade. För även om den knappast var en personlig favorit för oss Schlagerprofiler så såg vi att Anna gick genom rutan och därmed fångade folkets röster. Vi tycker nog att låten kunde varit lite mäktigare och också borde ha kunnat stegra mer. Men den proffsiga artonåringens desperata självständighetsförklaring kan vara 2010 års lilla Caroline af Ugglas. Definitivt topp fem i Globen.

Rakt in i Globen gick så klart också Peter Jöback. Hans Kempe och Anders Hansson-skrivna ballad Hollow blev kvällens andra finalist. Mycket välförtjänt säger vi, då han röstmässigt imponerade enormt under kvällens direktsändning. Gud vilket röstregister den mannen har! Hollow är en snygg låt som precis som Annas låt borde kunnat ha kramas ur lite mer. Den hade kunnat vara livsfarlig i Globen OM den bara hade stegrat lite mer och klätts i lite mer i klassisk balladkostym. Nu tippar vi den topp fem, men utan pallplacering.

Andra Chansen fylldes på med ytterligare två deltagare: den i förhand så hårt segertippade Neo och Pernilla Wahlgren. Neo är helt klart en farlig Andra Chansen deltagare och vi tippar honom till Globen redan nu. Human Frontier kommer att lyfta Globen rejält nu med alla ballader som redan är där.

Pernilla visade precis som Peter vilkan stjärna hon är. Men som vi igår flaggade för så håller inte
låten ända fram och en Bengtzing-biljett till Globen blev hon utan. Nu möter hon istället Pain of Salvation i Andra Chansen, och sen Pauline eller Crucified Barbara. Håller Pernillas trallvänliga schlager mot rockarna?…Inte omöjligt.

Och slutligen, det var väl ingen som var överraskad över gänget utanför toppfemman Lovestoned var okej, men lite för anonyma på scenen, Sibels skammellåt hamnade helt rättvis sjua och sist blev Py och hennes värdelösa Magisk stjärna. Minst röster någonsin?

Nu är det fiesta! Håll koll efter mingelbilder i morgon och sen åker vi till Andra Chansen
i Örebro nästa vecka.