Idag kommer fotbollspelaren Anton Hysén ut som gay. I fotbollstidningen Offside berättar han hela sin story, där kommenterar han bland annat att han är den förste manlige fotbollspelaren i Sverige att komma ut:
– Det är ju helt sjukt när man tänker på det. Det är så fucked up, alltihop. Var fan är alla andra? Det har väl typ inte kommit ut en enda fotbollsspelare?
Och det är inte många som vetat om hans läggning, förutom familjen.
– Det är inte förrän nu som jag känner att jag är helt lugn med att snacka om det. Det är ju inte så jävla vanligt att man är bög och spelar fotboll. Det tog ett tag innan man var helt säker och så. Då ville man inte sprida det till alla, säger Anton till Offside.

Anton fortsätter:
– Det finns folk som inte klarar av homosexuella. Och det finns rasister som inte klarar av invandrare. En klubb kanske är intresserad av mig, men så får tränaren reda på att jag är bög och så ändrar de sig. Men då är det deras problem, inte mitt, säger han till Offside.

– Jag fattar att det kommer bli annorlunda efter den här intervjun. Nu kommer alla att veta: alla tränare, alla motståndare, ja, till och med mina lagkamrater. Det är hur lugnt som helst, jag tycker bara det ska bli spännande. Folk får kalla mig vad de vill, det kommer bara göra mig ännu mer taggad.

Ikväll kan du se Anton och pappa Glenn Hysén i en intervju i Kvällsöppet på TV4.

Läs också:

Anton hyllas som en hjälte av gayvärlden

Anton Hysén: ”Jag har fått helt fantastisk respons idag”


Bilden kommer från en intervju med Anton som du kan se här: