SeanMagnus, som består av Sean Kelly och Magnus Skogsberg, uppträdde igår i New York. Vi tog ett snack med en lätt nyvaken Magnus Skogsberg.

Magnus, jag vet att det är morgon i New York, men berätta, vad hände, Sean Magnus i New York?
– Jag och Sean råkade vara i New York samtidigt ett dygn och hade hört talas om den legendariska jazzklubbens Birdlands måndagar och Jim Carusos open-mic cast party. Det var liksom inte läge att säga kanske-kanske-kanske.

Vad sjöng ni?
– Vi sjöng ”Come On A My House”. Fast i vår egen version på svenska, ”Kom hem till mig så ska jag ge dig goooooodis…..”

Hur togs ni emot?
– Med öppna munnar! Vi presenterade oss som två män som sjunger om hur man skall får tag på en man och att bästa sättet är nog att MATA honom. Feeeeed HIM! Den bollen fattade dom direkt (skrattar).

Var det en spontan grej eller är det här starten på en USA-lansering?
– Åh nej, det var en superspontan grej men med supermottagande trots att ingen fattade ett ord. Så kul!
– Lansering… (skrattar) ja du? Ringer det nån tjock agentfarbror så kommer vi inte att tacka nej om man säger så. Men en matsked ödmjukhet och en slice humblepie till frukost blir nog bra i fortsättningen också.

Tror ni USA är redo för två trallande fjollor som sjunger låtar om män till män?
– På allvar kände vi att det skulle nog minsann behövas här. Alltså, VI skulle nog behövas här (skrattar).

”Jag kan dö nu” skriver du på Facebook..?
– Jag har ju skämtat med mina närmaste att jag nångång ska sluta mina vanliga jobb, sova lika länge som Christer Lindarw, äta nån lite äggmacka eller kanelbulle framåt 18 tiden och sätta på mig nån trasa, ja det kanske blir en långklänning med en bar axel, vad vet jag. Och sen skall jag stappla ner till nån lokal jazzbar och sitta där och sjunga med ett gäng varma runda och fantastiska musiker.
Och SEN kan jag dö (skrattar)