Homosexuella i Irak hotas av den av Muqtada al-Sadr styrda islamistiska Mahdi-milisen. Efter att två unga män, Ahmed och Zaid överlevt kidnappning och misshandel har de berättat för Dina H. aktiv i en irakisk hbt-organisation om hur milisen fick tag på dem.
Mahdi-milisen är uttalat antihomosexuell och loggar in på gay-chattar där de uppträder som homosexuella och stämmer träff med bögar. En metod som även den iranska sedlighetspolisen uppges använda.
Dina H.s information har spritts vidare via den brittiska hbt-aktivisten Peter Tatchell som berättar följande om det som hände Ahmed och Ziad.

Den 17 maj kom Ahmed och Ziad till de träffar de kommit överens om över Internet.
”Deras partners var snygga män med helt nya bilar. Efter att ha snackat ett tag kom Ahmed och Ziad överens om att följa med dem. De åkte i riktning mot Al-Karada-diskriktet i Bagdad.
Väl framme ändrades stämningen plötsligt. Deras partners avslöjade sig själva som medlemmar av Mahdi-milisen. De låste bildörrarna, tog fram sina vapen och började misshandla Ahmed och Ziad.
Mahdi-männen förhörde dem, krävde deras fullständiga namn och telefonnummer till andra homosexuella män. Ahmed och Ziad misshandlades svårt och tvingades klä av sig. De bands sedan, fick ögonbindlar och tvingades i bara underkläderna lägga sig i bilens baklucka.
De två trodde att de skulle avrättas, så som hänt flera homosexuella senaste tiden.
När bilen stannade i ett övergivet område tvingades de två gå gå ner på knä. Mahdi-männen uppmanade dem att be sina böner.
Av någon anledning avbröts det som av Ahmed och Zaid uppfattades som en avrättning och de två männen körde iväg.
En förbipasserade bil hjälpte de två männen i säkerhet.”

– Vanligtvis mördas de homosexuella som kidnappas av milis, uppger Ali Hili, homosexuell irakisk flykting i London och aktiv till stöd för det irakiska hbt-arbetet.
– Dina H. driver ett skyddat boende där åtta bögar och lesbiska som flytt undan dödshot och familjers försök till hedersmord, nu gömmer sig. Hon har under de senaste fyra åren hjälp många homosexuella irakier och hon är oerhört modig.
Hili säger att det har varit svårt att få uppmärksamhet för homosexuella irakiers situation.
– Vi känner oss ofta svikna av hbt-samhället i väst. Vi behöver hjälp för att skydda våra vänner och rädda deras liv. Irak är ett av de mest homofoba och farligaste platserna på jorden just nu.

Dödspatruller mördar homosexuella i Irak

http://iraqilgbtuk.blogspot.com/

Källa: Mer info på Iraqi LGBT UKs hemsida

Publicerad: 2007-07-06 14:10:57