– Min dotter har gift sig med en kvinna, sa han. Nu har jag bett domstolen att skilja henne från familjen. Vi är oroade för att hon en dag skall orsaka oss problem… och kräva del i våra tillgångar.
– Jag blev besviken, sa Hun Sen vidare. Jag kan fostra en hel nation men inte denna adopterare dotter. Vi sände henne till studier i USA men hon gjorde ett dåligt jobb. Hon återvände hem och tog sig en fru.
– Ibland tog hon med en flicka och de sov tillsammans i mitt hem. Vi är oroade att hon en dag tar med en handgranat eller gift till vårt hem och att vi alla dör, vem vet?
– Detta är första gången jag valt att offentligt tala om min familjs interna angelägenheter, eftersom lesbiska fall händer allt oftare i Kambodja.
Paradoxalt nog sa sedan Hun Sen:
– Jag vill ta tillfället i akt att vädja till föräldrar och samhälle att inte diskriminera dem (homosexuella) och att inte kalla dem transvestiter. De flesta av dem är bra folk som inte brukar alkohol, droger eller kör bil för snabbt.
Vem av hans döttrar det gäller anges inte. På den kambodjanska regeringens hemsida anges fortfarande att han har tre söner och tre döttrar (varav en är adopterad: Hun Manet, Hun Mana, Hun Manit, Hun Mani, Hun Mali och Hun Malis.Enligt kinesiska Peoples Daily har hans barn alltid varit dolda för allmänheten
Talet hölls vid en examensceremoni för 3000 studenter.
Enligt China Post välkomnades talet av Sam Vuthy koordinator för Kvinnoagendan för förändring, som arbetar för hbt-rättigheter. Trots avståndstagandet från dottern hoppas Vuthy att Hun Sens tillägg om att inte diskriminera kommer lätta på trycket för landets homosexuella.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=76148

Källa: Kambodja-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-11-07 18:26:16